Bild
Nästa artikel
Trigano köper Rimor

Trigano köper Rimor

CMT2015

Trigano har förvärvat den italienska tillverkaren Rimor. Det bekräftades den 16/1 av Holger Siebert, VD för Euramobil och Karmann Mobil, på en presskonferens på mässan CMT 2015.

Rimor har hittills ägts av grundaren, familjen Niccolai, behåller endast en minoritetspost medan Trigano som har som varumärkena Euramobil, Karmann mobil, Caravelair, Challenger och Roller Team köper en majoritetspost.

Rimor uppges ha varit nära en konkurs på grund av recessionen i Italien och har lidit kraftigt i den vikande marknaden. Det italienska fabrikatet är känt för alkovbilar och delintegrerade bilar i normalprisnivå.

Köpet ska innan affären formellt genomförs få godkänt av myndigheterna i Italien. De nya franska ägarna får genom affären tillgång till Rimors produktionsanläggning i Poggibonsi.


Enligt Trigano sålde Rimor 2013/2014 ca 1.200 enheter. För 2014/2015 räknar de nya ägarna med en omsättning på cirka 50 miljoner euro.

Taggar: Nyheter, Mässor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.