Nästa artikel
Trigano utsatt för cyberattack
NYHETER

Trigano utsatt för cyberattack

Publicerad 15 februari 2021 (uppdaterad 15 februari 2021)
Dataintrång i olika varianter ställer då och då till problem. Nu är det dags för en attack som bitvis stoppar produktionen hos Trigano-gruppen.

Det är Triganogruppen som går ut med information till sina återförsäljare och affärspartners om att de blivit utsatta för en så kallad attack via ransomware. Med vissa servrar utslagna stoppade eller försenade det produktionen i Frankrike, Italien, Spanien och Tyskland. Trigano har producerat fritidsartiklar sedan 1935, husvagnar sedan 1971 och husbilar sedan 1984. Idag sysselsätter Trigano fler än 8 000 personer i elva länder, Tyskland, Spanien, Frankrike, Italien, Polen, Nederländerna, Storbritannien, Norge, Slovenien, Serbien och Tunisien. Omsättningen kom 2017 upp i 1,7 miljarder euro. 

Fabrikerna för Adria och Sun Living i Slovenien, Rimor och XGo i Italien samt Auto-Trail och Auto-Sleepers i Storbritannien påverkas dock inte av cyberattacken.

Trigano kommer att göra allt i deras makt för att dataintrånget inte ska påverka utlovade leveranstider.

Trigano beskriver sig själva som den ledande tillverkaren av husbilar i Europa och erbjuder sin produktion under 25 olika fabrikatsnamn.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.