Nästa artikel
Truma får ny teknisk direktör
NYHETER

Truma får ny teknisk direktör

Publicerad 25 oktober 2017 (uppdaterad 25 oktober 2017)
Alexander Wottrich tar från och med 1 januari 2018 över posten som teknisk direktör på Truma. Han ansvarar därmed för områdena Forskning och utveckling samt Supply Chain Management. Dessutom fortsätter han som vd för Truma-koncernen.

Frank Oster lämnar företaget den 31 december 2017 av personliga skäl. Han har arbetat på Truma sedan 2011, först som chef för SCM och sedan 2013 som direktör.

Robert Strauß behåller tjänsten som kommersiell direktör.

- Jag vill fortsätta Frank Osters mycket framgångsrika arbete i hans anda. Därför kommer jag konsekvent att driva våra strategiska företagsmål när det gäller innovation, kvalitet, internationalisering och varumärke. Jag ser fram emot den här spännande uppgiften och att få vara med och utforma Trumas framtid, säger Alexander Wottrich och fortsätter

- Det är självklart tråkigt att Frank Oster har fattat det här beslutet, men vi tackar honom för hans framstående engagemang under de senaste sex åren. Med sina utmärkta expertkunskaper och sitt stora personliga engagemang har han genomfört viktiga förändringar inom företaget, drivit på den digitala omvandlingen och anpassat Truma internationellt. Vi önskar Frank Oster lycka till i framtiden, både på det personliga och yrkesmässiga planet.

Alexander Wottrich har studerat maskinteknik och har en magisterexamen i familjeföretagande. Under de senaste åren har 34-åringen samlat på sig värdefulla erfarenheter, både inom och utanför familjeföretaget, som vd för Truma-koncernen och dessförinnan hos Hilti.

Totalt sysselsätter familjeföretaget 600 personer. Truma räknas till ”TOP 100” (www.top100.de) av de mest innovativa bland de medelstora företagen i Tyskland. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.