Bild
Nästa artikel
Tuffare p-regler i Helsingborg

Tuffare p-regler i Helsingborg

Nyheter

Parkeringsreglerna skärps i Helsingborgs kommun vid Rydebäcks strand. Detta för att inte husbilar ska kunna stå där nattetid. Nu är det endast tillåtet att parkera på platsen i sex timmar.

 

Detta har blivit en stor diskussion och medlemmar i Husbilsklubben önskar att det tas upp en dialog med Helsingborgs kommun som har uttalat sig om att skyltningen med sextimmars-regeln har varit diskuterad sedan säsongen 2011 och menar på att badgästernas bilar måste få plats att parkera på platsen. 
 
De nya reglerna har helt klart väckt reaktioner hos både husbilsfolk och andra som blir påverkade, i Helsingborgs Dagblad, HD, har de nya reglerna  tagits upp till diskussion. I delen Min mening syns irritationen angående parkeringen av husbilar klart bland insändarna. HD, som var på plats bland husbilsägarna vid Rydebäcks strand i dagarna har träffat många som ser de nya reglerna som ett hinder för turismen i kommunen, efter att en husbilsägare blev bortmotad av p-vakter förra helgen.
 
Läs hela artikeln här: http://hd.se/helsingborg/2012/05/24/tuffare-p-regler-ska-mota-bort/
 
Vad tycker ni om den nya regeln?
Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
tote470731m
2012-05-28 17:00

Därför ser man så många husvagnnar och husbilar som lämnar Helsingborg.
Detta är inte en fråga för bara husbillar vi med husvagn fricampar ochså.

#2
Tommy Edling
2012-05-30 19:41

Dettasom har uppkommit skall jag som Ambassadör av ölands/ställplatser husbilar ta tag i ,,, skall ringa och få till ett samtal till en börja med....

#3
KABE-RO
2012-06-02 08:12

Inget specifikt i helsingborg det händer lite varstans med ställplatser nu,

#4
RAK
2012-06-02 16:28

Här uppe i norra Norrland där jag nu befinner mig, tar man med glädje emot husbilsturister. Det finna också fina platser att övernatta på även i tätorterna. Det tycks många tyskar och andra sydeuropéer ha upptäckt eftersom strömmen av husbilsekipage från andra länder ser ut att öka kraftigt för varje år. Kommunerna i norr verkar ha förstått potentialen i denna form av turism och handlar klokt därefter.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.