Nästa artikel
Tumbo husvagnar och husbilar blev årets företagare i Sörmland
NYHETER

Tumbo husvagnar och husbilar blev årets företagare i Sörmland

Publicerad 7 juni 2018 (uppdaterad 6 februari 2023)
Förra året fick Tumbo, som har ett femtiotal anställda, titeln Gasellföretag och nu är det dags för en ny utmärkelse, årets företagare i Sörmland.

Tumbo husvagnar och husbilar är ett framgångsrikt familjeföretag som både växer snabbt och är framtidsinriktade och innovativa. Många som inte driver företag kanske tror framgångar i en växande bransch är givna men så är det sällan. Det ligger hårt arbete bakom och ett öppet sinne för vad som kommer runt hörnet.

Förra årets utmärkelse som gasellföretag delas ut till många, växer man "bara" tillräckligt snabbt finns det goda chanser till ett sådant pris. I den växande branschen för husbilar och husvagnar har flera företag fått denna fina utmärkelse, att bli utsedd till "årets företagare" av föreningen Företagarna kräver fler kvaliteter.

Framför allt ska företaget kunna ses  som en bra förebild för andra entreprenörer. Viktigt är även att de har klarat av att expandera med egna medel, har en bra personalpolitik och är nytänkare.

Det är bara två år sedan som Tumbo köpte en tomt på 40 000 kvadratmeter och flyttade ut från ortens centrum till sina nybyggda lokaler vid E20. Trots att de tyckte att de tog i för att ha yta nog att expandera på dröjde det inte mer än ett halvår innan de insåg att den nya tomten snart skulle bli för liten. De köpte ytterligare 40 000 kvadratmeter som de hoppas kunna bebygga med bland annat med ett husbilshotell. Redan den första anläggningen har kunnat skräddarsys till företagets behov, något som inte alltid är givet med hyrda lokaler.

Motiveringen till priset

"Tumbo Husvagnar är ett 7 500 kvm stort mecka för husvagnar och husbilsälskare. Här har familjen Östling självfinansierat bygget av en av Europas största anläggningar där ”gemytlighet” är ledordet. Företaget omsätter ca 320 miljoner kr och sysselsätter 44 Eskilstunabor som man månar om med extra stora personalutrymmen, gym och bastu. 

Företaget, som har funnits i branschen sedan 1965, kombinerar fingertoppskänsla för trender och omtanke för kund. Receptet på framgång bygger på mod att satsa ”före alla andra” och en pikant mix av familjens olika kompetenser. Stort grattis till Årets Företagare Sörmland 2018 –Tumbo Husvagnar!"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.