Bild
Nästa artikel

Turistrekord i Jämtland Härjedalen

NYHETER

Att åka till de svenska fjällen på sommaren är mer populärt än någonsin. Sommarens beläggningssiffror i Jämtland Härjedalen landar på +10%, vilket gör det till en av de bästa somrarna genom tiderna.

Många har lockats till att uppleva bland annat Åre, Funäsfjällen, Lofsdalen och Bydalsfjällen som visar på en stor ökning vad gäller antalet gästnätter. Även för Strömsund och Krokom landar sommaren på mycket positiva siffror.

För Jämtland Härjedalen blev sommaren 2014 en av de bästa genom tiderna sett till antalet gästnätter. Under perioden juni-aug ökade beläggningen med +10% (totalt 656 433 gn) på kommersiella boendeanläggningar (hotell, stugbyar, vandrarhem, camping, förmedlat boende). Riket som helhet ökade med +3%, Dalarna med +10% medan övriga Norrland och Värmland visar ett oförändrat resultat jämfört med föregående sommar. 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.