Bild
Nästa artikel
Tvätta bilen miljösmart

Tvätta bilen miljösmart

NYHETER

En enkätundersökning, beställd av Bilprovningen, visar att många miljösyndar när de tvättar sina bilar. Som del i kampanjen "Rädda världen lite grann varje dag" ska Bilprovningen nu informera bilister om miljövänligare alternativ.

Bilprovningen har gjort en enkätundersökning om våra tvättvanor för bilar. Som de allra flesta känner till innehåller spillvatten från biltvättning miljöfarliga ämnen men fyra av tio köper sällan eller aldrig miljövänliga bilvårdsprodukter. Dessutom känner bara varannan bilist till reglerna för biltvätt utomhus i sin kommun och sex procent uppgav att de kände till att det är förbjudet att tvätta bilen utomhus i deras kommun men gör det ändå.

För husbilsägare tillkommer problemet med att hitta miljövänliga platser att tvätta bilen på. Allt för många kan helt enkelt inte använda en tvätthall med rening av avloppsvattnet även om de använder miljömärkta rengöringsprodukter.

Bilprovningens tvättråd
Kampanjen "Rädda världen lite grann varje dag"

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.