Bild
Nästa artikel

Tyska vägavgifter stoppade

NYHETER

Det såg ut som det var klart att Tyskland skulle införa vägavgifter från 2016. Dessa har dock stoppats av EU som menar att de strider mot likabehandlingsprincipen inom EU.

Tanken var att alla bilister, tyska som andra, skulle betala en avgift för att få köra på det tyska vägnätet. Allt såg klart ut och till och med avgifterna var satta.

Tyska bilister skulle få en sänkning av vägskatten (fungerar ungefär som vår vägskatt i Sverige) på samma summa som vägavgiften. Men idag säger EU nej till upplägget då det anses diskriminerande mot andra länders bilister.

Tyskland har dragit sig för att införa renodlade motorvägsavgifter som de flesta omgivande länder redan har för att inte få ut lastbilar och annat tung transittrafik på deras i så fall avgiftsfria landsvägar. På grund av Tysklands geografiska läge är vägnätet extra hårt belastat med transittrafik.

Det verkar nu som om avgifterna inte kommer att införas som planerat.

Kommentera: Hur ser du på att allt fler länder inför avgiftsfinansierade vägsystem?
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.