Nästa artikel
Tyskarna köper fler husbilar och husvagnar
NYHETER

Tyskarna köper fler husbilar och husvagnar

Publicerad 22 december 2018 (uppdaterad 3 januari 2019)
Det säljs allt fler fritidsfordon och en viktig marknad i Europa är Tyskland som visar upp en stark november medan försäljningen i USA minskade i oktober.
Det är Caravaning Industrie Verband, CIVD, som sammanställer statistik över den tyska försäljningen och de redovisar en uppgång på 11,9 procent jämfört med november förra året. I reda tal innebar det 2 785 fordon under november månad, förra årets motsvarande försäljningssiffra var på 2 489 fordon.

Däremot sjönk den amerikanska marknaden för fritidsfordon med 11,0 procent till 43.568 i oktober jämfört med oktober föregående år. Minskningen har uppmärksammats i samband med Dometics aktiekurs som påverkats negativt även om bara cirka en fjärdedel av Dometics försäljning sker i det som kallas Americas där USA är den dominerande marknaden. I Europa, vars marknad kallas EMEA, är Tyskland viktigast.

För regionen Americas del visar vidare statistiken, sammanställd av Recreation Vehicle Industry Association, från årets start en stabil marknad där leveranserna uppgått till 422 286 fordon vilket ger en måttlig minskning på 1,1 procent.

Siffrorna i Sverige dras fortfarande med osäkerhet och pekar på en stabil husvagnsförsäljning och en fortsatt kraftig ökning av husbilar på drygt 15 procent enligt Trafikanalys.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.