Nästa artikel
Tyskland öppnar bilförsäljningen igen
NYHETER

Tyskland öppnar bilförsäljningen igen

Publicerad 16 april 2020 (uppdaterad 16 april 2020)
För cirka fyra veckor sedan tvingade tyska myndigheterna fordonsförsäljarna av fritidsfordon att temporärt stänga ner sin verksamhet. Nu återöppnas den vilket välkomnas av branschorganisationerna.

Både Tysklands federaa regering och de olika delstaternas regeringar tillåter från och med idag åter fordonsförsäljning. De två stora branschorganisationerna Deutsche Caravaning Handels-Verband (DCHV) och Caravaning Industrie Verband (CIVD) har uttryckt sin tacksamhet över beslutet att lätta på restriktionerna som tillkom som en följd av corona-utbrottet. Om inte så hade skett befarade CIVD och DCHV att det skulle uppstått en akut likviditetskris.

– Detta gör att vi snart kan möta den fortsatta efterfrågan på fritidsfordon och garanterar vår bransch tillräcklig likviditet, säger Oliver Waidelich, Affärschef på DCHV till Camper Journal.

Återöppnandet är förknippat med strikta hygienregler och krav på avstånd mellan individer för att även fortsättningsvis minska riske för smittspridning.

Förra veckan öppnade även Dethleffs åter tillverkningen efter ett två veckors uppehåll, även här med strikta hygienregler.

Ytterligare information (på tyska) finns på www.civd.de och www.dchv.de

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.