Nästa artikel
Tyskland öppnar upp men osäkert för Caravan Salon
NYHETER

Tyskland öppnar upp men osäkert för Caravan Salon

Publicerad 22 april 2020 (uppdaterad 22 april 2020)
Coronautbrottet har ställt till det på många sätt och i Tyskland stängdes många olika verksamheter, däribland försäljningen av fordon. Nu har nya regler kommit som kan tvinga höstens Caravan Salon att ställas in.
Caravan Salon, en av de viktigaste mässorna för fritidsfordon, som årligen hålls i Düsseldorf kanske inte kan genomföras. Årets mässa invigs den 28 augusti och är planerad att pågå till den 6 september.

Att genomförandet av mässan är osäkert och troligen osannolikt, beror på nya regler efter att de tyska restriktionerna lättades upp den 15 april. Samtidigt togs ett beslut om att förbjuda större evenemang till och med augusti, ett par dagar in i årets mässa. Än så länge har dock inte mässan gått ut med information om hur det blir.

Den gigantiska mässan är världens största i sin genre och lockade 2019 under de tio dagar den var öppen 268 000 besökare samt 645 utställare från 31 länder. Cirka 2 100 fritidsfordon visades upp på mer än 214 000 kvadratmeter fördelade på tretton hallar men då rymdes även alla tänkbara campingtillbehör, teknisk utrustning, chassielösningar och inredningsdetaljer som sällan köps av slutkonsumenten. Utöver det sågs representanter från campingplatser samt andra resmål för campare. Förberedelserna för en mässa i den här storleksordningen tar lång tid och nås ingen snar uppgörelse med myndigheterna ser chanserna för mässan 2020 mörka ut.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.