Nästa artikel
Tyskt rekord för husbilar
NYHETER

Tyskt rekord för husbilar

Publicerad 9 juli 2020 (uppdaterad 9 juli 2020)
Den tyska branschorganisationen CIVD redovisar rekord för nyregistreringar av husbilar. För första gången någonsin passerades 10 000 under en enskild månad.
Våren var prövningarnas tid för försäljning av bilar i allmänhet och husbilar i synnerhet i Europas viktigaste land när det gäller fritidsfordon. Nu när de tyska försäljningshallarna tillåtits öppna igen verkar det dock som att kunderna återvänder som aldrig förr trots att en del reserestriktioner kvarstår. 

Totalt såldes det 14 073 fritidsfordon under maj 2020 rapporterar Caravan Industrie Verband Deutchlands (CIVD). Det är en uppgång på 15,9 procent mot förra årets majsiffra (senast tillgängliga). Delar vi upp totalförsäljningen i husbilar respektive husvagnar konstateras att det såldes 10 674 husbilar vilket är en uppgång med 31,7 procent och första gången som det magiska talet 10 000 passeras.

Husvagnarna gick dock sämre och föll i maj med 15,8 procent, något som CIVD förklarar med andra köpmönster och en annan kundkategori som drabbats hårdare av coronan och medföljande praktiska problem. De gör bedömningen att minskningen även beror på att maj 2019 var osedvanligt bra och då redovisades den bästa försäljningen sedan 2001. Med dessa argument tror de att husvagnsförsäljningen kommer att öka markant senare under säsongen men utan den kraftiga topp som husbilarna just nu har.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.