Bild
Nästa artikel

Uddevalla får ställplats

NYHETER

Nu öppnar den första husbilsparkeringen i Uddevalla. Den försenades på grund av krångel med kortläsaren, men nu är problemet löst.

Bohuslänningen rapporterar om att Uddevalla äntligen öppnar sin centralt placerade ställplats. Orsaken till att platsen hittills inte kunnat användas trots att den stod färdig var problem med infartsbomen vilket nu är åtgärdat.

Det är kommunen som står för kostnaden för parkeringen, hittills ungefär en halv miljon kronor, som ligger mellan Bastiongatan, Bohusläns museum och Riverside. Vintertid återgår den till att vara en bilparkering.

Det kostar 150 kronor per dygn för att få använda parkeringen vilket betalas i Pressbyrån.

– Här är plats för 20 husbilar med ett säkerhetsavstånd mellan bilarna på minst fyra meter. Sedan finns det fem laddstolpar för el, men vatten och avlopp blir det först nästa år, säger kommunens projektledare Anders Löfström till Bohuslänningen.

Det är tillåtet att fylla upp vatten och det finns duschar i gästhamnen, förklarar hamnkapten Jerry Forss från Promarina som arrenderar p-platsen av kommunen och har hand om husbilsparkeringen.

– Det är svårt att veta hur många husbilar det blir här den här första säsongen. Men vi hade cirka 120 gästande husbilar förra sommaren och det har säkert stått ytterligare ett hundratal vid Rödön, Bodele och Gustafsberg, säger Jerry Forss.

I ett tidigare uttalande säger Roger Johansson, ordförande i Destination Uddevalla att  Vi tycker det är oerhört glädjande att Uddevalla får en riktig ställplats. Det är ett lyft för centrum och förhoppningsvis kommer vi att få många nya gäster redan nu i sommar.

GPS: N58°20'59", E11°55'38"

 

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.