Nästa artikel
Undvik sommarens vägarbeten
NYHETER

Undvik sommarens vägarbeten

Publicerad 15 maj 2019 (uppdaterad 15 maj 2019)
Trafikverket har lagt upp en interaktiv karta på sin hemsida där du hittar större vägarbeten som pågar eller är planerade under sommaren.
Sommaren är högsäsong både för semesterresor med bil och vägarbeten på Sveriges cirka 10 000 mil statliga vägar och det finns flera anledningar till att arbetena görs på sommaren. Dels är dessa arbeten ofta beroende av sommarvädret och dels för att arbetspendling och yrkestrafik inte är lika intensiv som under resten av året.

När vägarbetena måste samsas med semestertrafiken, har du som förare en viktig roll eftersom de som jobbar ute på vägarna har det som sin arbetsplats. Där krävs extra mycket hänsyn och uppmärksamhet från dig när du passerar så Trafikverket uppmanar alla bilister att hålla skyltad hastighet och ordentligt avstånd.

Vägarbeten innebär självklart minskad framkomlighet och hastighetsbegränsningar. Går det att välja alternativa vägar underlättar det för både resenärer och väghållare annars kanske en tidpunkt när trafiken inte är så intensiv en möjlighet.

Vill du veta vilka arbeten som pågår och påverkar just din resväg, gå in på Trafikinformation väg via deras hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.