Bild
Nästa artikel
Uppåt på Caravan Salon 2010

Uppåt på Caravan Salon 2010

Düsseldorf.

Årets mässa visar på en positiv trend, både i tillverkare- och återförsäljareled. För oss användare finns både stort och smått att titta på. Och den som har plånboken med sig kan självklart göra fynd.

- Mässans två första dagar har haft 10 procent fler besökare mot i fjol, säger Andrea Eppert, pressansvarig för Caran Salon. Nu hoppas vi bara att regnet inte ökar. Blir det för blött finns annars risken att folk stannar hemma, även om campare som grupp inte är särskilt väderkänslig.

Trots det ostadiga vädret i början av veckan ser alltså målet på 160 000 besökare ut att kunna infrias. I sammanlagt 10 hallar presenteras fordon, tillbehör och destinationer. Utanför hallarna finns både mat och dryck att handla.

Branschens tyska talespersoner berättade vid mässans öppnande om ett år av lagerrensning och stenhård disciplin. Nu ökar produktionen åter igen och tongångarna var betydligt positivare i jämförelse mot i fjol. Skandinavien omnämndes som en region på stark frammarsch då antalet registreringar i vår del av Europa är högre än på andra ställen just nu. Vi har med andra ord repat oss snabbare från krisen.

I övrigt bjuder Caravan Salon 2010 på förbättringar och finputsning av redan existerande koncept medan de verkliga nyheterna är lätträknade. En tillverkare som däremot sticker ut med flera nyheter och skojiga idéer är Dethleffs. 2011 firar företaget att det är 80 år sedan Arist Dethleffs tog fram sin "Wohnauto". Till jubileet visar man en jubileumsvagn med träliknande dekorer på utsidan. Namnet på vagnen är passande nog Eighty. Avtäckningen av vagnen skedde med pressen samlad. Dehleffs har också flera andra roliga fordon utspridda i tre olika mässhallar, bland annat en minihusbil, en alkovmodell på en trehjulig Piaggio Ape, samt en husvagn att spänna fast bakom en cykel.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.