Båtliv och husbilsliv sammanfaller ofta. Nu även i fråga om mässor. På bild ser vi en Sun Living V65 XL plåtis med högtak och en... båt!

Nästa artikel
Uppdaterad: Husbil & husvagn på båtmässan
Mässa

Uppdaterad: Husbil & husvagn på båtmässan

Publicerad 22 december 2023 (uppdaterad 23 december 2023)

Båtliv och husbilsliv sammanfaller ofta. Nu även i fråga om mässor. På bild ser vi en Sun Living V65 XL plåtis med högtak och en... båt!

En nyhet på årets båtmässa är att HRF krokar arm med Allt för sjön och vi får äntligen möjlighet att se husbilar och husvagnar på båtmässan i Älvsjö. 14-17 mars är därmed en bra tid att boka in en Stockholmsweekend!

Allt för sjön är den stora båtmässan som brukar locka tusentals besökare till Älvsjö i södra Stockholm. Båtmässan pågår i två helger, nämligen 7-10 mars och 14-17 mars. Det är den sistnämnda helgen som är mest intressant för oss! En viktig nyhet är nämligen att en del av Älvsjömässan kommer att innehålla husbilar och husvagnar.

Den nya mässan kommer att heta Stockholm Husvagn Husbil och projektleds av HRF, Husvagnsbranschens Riksförbund. Entrébiljetten 225 kr gäller till båda mässorna.

– Stockholm Husvagn Husbil har förutsättningarna att nå en ny målgrupp då den arrangeras parallellt med båtmässan Allt för Sjön. Vi ser också stora fördelar att mässan genomförs i Stockholm. Dels är det landets mest folktäta region, dels vet vi att intresset för det mobila boendet tilltalar allt fler storstadsbor, säger Per Nilsson, HRF:s ordförande i ett pressmeddelande från HRF.

Enligt kartskissen är det norra hallytan vid mässans östra entré som blir avsatt till Stockholm Husvagn Husbil.

– Vi har redan klart med många ledande aktörer i branschen och fler tillkommer hela tiden, berättar Jörgen Nyström, kanslichef på HRF och som projektleder mässan.

Förutom husbilar och husvagnar finns kajaker, spännande tillbehör, stora och små motorbåtar samt klassiska båtar att beskåda på mässan. Med andra ord en riktig höjdarhelg om du spenderar den i Stockholm!

I samband med att detta blev klart klargjordes samtidigt att mässan i Kista som brukar hållas norr om Stockholm ställs in 2024.

– Vi tycker såklart det är tråkigt att vi måste ställa in vårt arrangemang men hoppas att våra fantastiska besökare istället skall hitta till den nya mässan. Utbudet av märken och tillbehör blir större på det nya arrangemanget och möjligheten att även se båtar tror jag lockar, säger Joakim Norberg, VD Autohallen som arrangerade mässan i Kista men som nu bokat upp en yta på ca 500 kvm i Älvsjö istället.

I skrivande stund är följande varumärken klara för mässan:
Husbilar: Adria, Affinity, Carthago, Chausson, Concorde, Dreamer, Etrusco, Eura, Frankia, Hobby, Hymer, Kabe, Knaus, Mc Louis, Morelo, Niesmann+Bischoff, Rapido, Sunliving, Weinsberg.
Husvagnar: Adria, Hobby, Kabe, Knaus, Weinsberg

– Vi är glada att kunna bredda utbudet som möter besökaren på All för Sjön, säger Hanse Thorslund, Projektledare Stockholmsmässan. Genom samarbetet med HRF erbjuder vi nu än mer produkter och möjligheter för alla som gillar en aktiv fritid, resor och avkoppling både till lands och till sjöss. Totalupplevelsen för våra besökare blir större, konstaterar Hanse Thorslund.

Högst upp i bild syns den yta som är dedikerad till husbilar & husvagnar. Mer detaljerad info följer senare kring yta och utställare m.m.

Yachtlyx på land! Vi noterar att flera av de allra exklusivaste premiumhusbilarna kommer till Älvsjö. Till exempel Morelo, Concorde, Niesmann+Bischoff, Carthago, Frankia och Kabe!

Både stora och moderna båtar och även kajaker, SUP och liknande som går att ta med vid camping visas på mässan Allt för sjön i Älvsjö, Stockholm.

Missa inte heller de klassiska båtarna!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.