Bild
Nästa artikel

Ursands camping får nej till utbyggnad

NYHETER

2012 började Bert Karlsson arrendera Ursands camping vid Vänersborg. Nu knarrar det rejält i relationen med kommunen som säger nej till utbyggnad.

ttela.se rapporterar om det uppblossande bråket mellan Vänersborg och Bert.

Det är Vänersborgs kommun, genom barn- och ungdomsnämnden, som äger anläggningen och Bert Karlssons företag arrenderar den till och med 2026.
 

Bert Karlsson är mycket arg över att han inte kan genomföra planerna på att sätta upp ett aktivitetstält, bygga en lekplats och utöka med ytterligare husvagnsplatser inom strandskyddat område.

– Det är bara småsaker, det är skitsaker. Politikerna går emot bara för att gå emot. Man får ingen hjälp, bara jävelskap, säger han och menar att ingen använder de aktuella platserna, säger Bert till ttela.se.

Ledamöterna för S, V och MP var emot att ge dispenserna och det räckte för att få en majoritet. FP, M och KD var för. Bert fortsätter
– Om de inte vill att vi ska utveckla campingen gör vi inte det.

Men sedan säger han att han givetvis ska driva campingen i sommar och helst skulle vilja köpa den av kommunen. Han påstår sig också ha kommit med det erbjudandet.

– Vi kan inte fortsätta att investera om vi inte får köpa den. Som det är nu kan vi inte belåna den. Det går inte ihop med de stora investeringar vi har gjort. Jag får göra om Ursand till flyktingförläggning. Vi måste ta in pengar.

Om den idén blir verklighet skulle han hyra ut stugor till Migrationsverket under vintersäsongen och ha camping på sommaren.

Alla verkar dock överens om att campingen behöver en fortsatt upprustning och Vänersborg turisterna.

Var?

Alldeles norr om avfarten från E45 till Vänersborg.

GPS: N58°24'52", E12°19'23"

Husvagnsrookie som tagit bilden har skrivit om campingen här.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.