Bild
Nästa artikel
Utbrett försäkringsfusk kring bilbränder

Utbrett försäkringsfusk kring bilbränder

NYHETER

Organisationen Larmtjänst, som bekämpar försäkringsrelaterad brottslighet, har under året satsat hårt på att granska misstänkta bedrägerier kring bilbränder.

Försäkringsbranchen har gjort en satsning på att utreda bedrägerier kopplade till bilbränder. Av de cirka 6 000 bilbränder som anmäldes till försäkringsbolagen fram till och med september i år har 325 fall granskats närmare. I 177 av de utredda fallen har försäkringsbolagen nekat ersättning då det bedömts vara försök till försäkringsbedrägeri. Totalt handlar det om utbetalningar på 10 miljoner kronor.

– Kontrollaktiviteten visar att det finns ett betydande problem med försäkrings­bedrägerier som orsak bakom bilbränder. Försäkringsbranschen kommer att fortsätta att arbeta aktivt för att förhindra denna typ av bedrägerier. Genom att aktivt arbeta med att upptäcka och förebygga försäkrings­bedrägerier kan vi skydda försäkringskollektivet eftersom det tyvärr är de ärliga försäkringstagarna som drabbas av högre premier, säger Larmtjänsts vd Mats Galvenius.

Sammanlagt betalar försäkringsbolagen ut närmare 200 miljoner kronor per år i ersättning för bilbränder. Ungefär 60 procent av bränderna bedöms vara anlagda, hur många som är försäkringsbedrägerier är inte klart.

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.