Nästa artikel
Utemässan Overland Adventure Expo – vi var där!
Nyheter

Utemässan Overland Adventure Expo – vi var där!

Publicerad 2024-05-24 14:14 (uppdaterad 2024-05-24 19:00)
Taktält, äventyr och vanlife. Utomhusmässa på Ekerö i helgen i härlig miljö.

Det går inte att komma ifrån att det är lite festivalstämning i luften när man som dagsbesökare kommer gåendes från parkeringen till själva mässområdet. Man passerar två av de fem campingområdena som finns på plats. På campingen står några "vanliga" husbilar och plåtisar men absolut mest är det av taktält på vanliga personbilar eller äventyrsbilar.

Det är första året mässan hålls på just denna plats på Ekerö som ligger ungefär 45 minuter från Stockholm city. Omgivningarna är otroligt vackra och i kombination med det toppenväder som väntas finns mycket att se och uppleva för besökarna.

Mässan Overland Adventure Expo har fokus på campingäventyr i naturen. Utöver ett gäng utställare som Dometic, Thule, Dovra och Easy Campers hålls även flera föreläsningar.

Husbil & Husvagn pratade med Samuel Silverudd från Dometic som visade deras serie Dometic Go som lanserades till förra året. I år kommer fler produkter till serien så som fristående tält (tänk partytältstuket) som passar att ha över exempelvis campingbordet. Andra nya produkter är bland annat mjuka kylväskor.

Samuel Silverudd från Dometic.

T.v. mjuk kylväska från Dometic. T.h. Stol som också tillhör Dometic Go-serien.

Som dagsbesökare finns flera olika områden du kan få inspiration inom. Bland annat utrustning och tillbehör, taktält, expeditionsbilar, klubbar och communityn, vanlife och personlig utrustning. Dessutom finns workshops, terrängslingor och barnaktiviteter.

Ute på en udde finns dessutom vanlifebyn lite gömd. Om övriga campingområden är mer äventyr, hårt och tufft är vanlifebyn raka motsatsen. Här dominerar vimplar, retrobilar och företagare som kombinerar sitt jobb med vanlife.

Vi pratade med Marie Ekström som driver företaget Happy Vibes och Rickard Eriksson som satt utanför en Fiat Ducato från 1997.

Marie har drivit företaget i två år och det är andra gången hon besöker denna mässa.

– I vanliga fall driver jag en webshop men här träffar man målgruppen direkt. I sommar är vi inbokade på flera event så som husbilsträffar, Elmia och vanlifeträffar, berättar Marie.

Den nuvarande bilen har hon haft i fem år men en ny blivande husbil är köpt och håller på att få sin inredning.

– Just nu är det isolering som pågår, men förhoppningsvis hinner vi ut med den något i år, säger Marie.

Anledningen till varför de vill byta bil är flera. Bland annat behöver de tre säten eftersom Maries son också ska kunna åka med. Och den nuvarande sängen är ungefär 15 centimeter för kort för Rickard. Den nya som är en Iveco Daily, kommer vara både längre och högre. Dessutom planeras för bättre förvaring under sängen till allt som behövs när man driver eget företag.

Mässan öppnar idag, fredag 24 maj, och pågår under hela helgen. En dagsbiljett för en person kostar 180 kronor. Mer information om mässan hittar du här.

Easy Campers finns på plats.

En cykel och fyra personer är inget problem med hjälp av Thule.

Xpeditiontrucks från Vilhelmina på plats.

Bilar på campingen.

Fler besökare på campingområdet.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.