Nästa artikel
Utflyktstips - intressanta museum
Nyheter

Utflyktstips - intressanta museum

Publicerad 29 maj 2012 (uppdaterad 29 maj 2012)
Tre museer att besöka nu när man ska ut på äventyr med sitt fordon. Unika för Sverige och Sveriges historia. Punschmuseum i Karlshamn, Begravningsmuseum i Ljungby och ABBA City Walk i Stockholm.

 

I Karlshamn finns det enda punschmuseumet i Sverige. Museet är öppet året runt, dock extra sommaröppet. Öppettiderna som gäller året runt är måndag-fredag 13.00-16.00
Punschmuseumet är en del av Karlshamn kulturkvarter som annars består av bland annat ett urmakeri, en tobakslada och annat som hör till Sveriges historia. På hemsidan www.karlshamnsmuseum.se kan du läsa mer.
 
Begravningsmuseet i Ljungby: 
Begravningsmuseet i Ljungby har en utställning som visar hur seder och bruk var runt död och begravning i Sverige under 1800- och 1900-talet. Museet har öppet 19 juni-24 augusti tis-fre 13.00-16.00, inträdet kostar 20 kr för de över 16 år. Mer information finns på http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=653166
 
 
ABBA City Walk i Stockholm:
 
Nu finns det möjlighet att gå en guidad tur i 70-talets Stockholm och följa ABBA under deras tid. De som arrangerar turen är Stockholms stadsmuseum. Det kommer att vara tillgänglig till och med september. Det finns även möjlighet att göra vandringen själv genom att köpa en färdigtryckt karta som kostar 40 kronor. Turen tar cirka två timmar. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.