Nästa artikel
Utländsk e-legitimation nu giltig hos Transportstyrelsen
NYHETER

Utländsk e-legitimation nu giltig hos Transportstyrelsen

Publicerad 1 oktober 2018
För dig som har ett bank-id utfärdat i ett annat EU-land blir det från och med nu möjligt att använda detta för att identifiera dig när du använder dig av Transportstyrelsens tjänster.

För att kunna använda vissa av e-tjänsterna på Transportstyrelsens webbplats måste du som användare bevisa att du är du genom att logga in i tjänsten. Tidigare har det varit möjligt genom e-legitimation, mobilt bank id eller registreringsbevisets behörighetskod. Men från och med nu är det också möjligt med inloggning via en utländsk e-legitimation som har utfärdats i något annat EU-land. Valet heter i tjänsterna "Foreign ID"

Bakgrunden till införandet är en EU-förordning som syftar till att lägga en gemensam grund för säkert elektroniskt samspel mellan medborgare, företag och myndigheter inom unionen.

För närvarande är tjänsten "Fordonsuppgifter – sök med registreringsnummer" den enda tjänst där inloggningsalternativet konkret kan användas, eftersom det är den enda e-tjänst som kräver inloggning men samtidigt inte kräver svenskt personnummer eller samordningsnummer.

Transportstyrelsens e-tjänster inom vägtrafik

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.