Bild
Nästa artikel
Utländsk e-legitimation nu giltig hos Transportstyrelsen

Utländsk e-legitimation nu giltig hos Transportstyrelsen

NYHETER

För dig som har ett bank-id utfärdat i ett annat EU-land blir det från och med nu möjligt att använda detta för att identifiera dig när du använder dig av Transportstyrelsens tjänster.

För att kunna använda vissa av e-tjänsterna på Transportstyrelsens webbplats måste du som användare bevisa att du är du genom att logga in i tjänsten. Tidigare har det varit möjligt genom e-legitimation, mobilt bank id eller registreringsbevisets behörighetskod. Men från och med nu är det också möjligt med inloggning via en utländsk e-legitimation som har utfärdats i något annat EU-land. Valet heter i tjänsterna "Foreign ID"

Bakgrunden till införandet är en EU-förordning som syftar till att lägga en gemensam grund för säkert elektroniskt samspel mellan medborgare, företag och myndigheter inom unionen.

För närvarande är tjänsten "Fordonsuppgifter – sök med registreringsnummer" den enda tjänst där inloggningsalternativet konkret kan användas, eftersom det är den enda e-tjänst som kräver inloggning men samtidigt inte kräver svenskt personnummer eller samordningsnummer.

Transportstyrelsens e-tjänster inom vägtrafik

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.