Bild
Nästa artikel
Vägens hjältar hyllas i TV-program

Vägens hjältar hyllas i TV-program

NYHETER

Femte säsongen av Vägens hjältar har nu börjat sändas. Bland annat medverkar Trafik Stockholm och visar att de är en viktig del i kedjan för säkra och framkomliga vägar.

Varje avsnitt av Vägens hjältar lockar i genomsnitt ungefär 256 000 tittare och då är inte repriserna inkluderade. Nadja Shillström, som är vägtrafikledare på Trafik Stockholm, är en av personerna som du möter i programmet och hon säger så här:

– Programmet är ett bra verktyg för oss. Det är ett bra sätt att få ut viktig information till väldigt många personer och på så sätt göra det säkrare i trafiken. Så det är klart att jag vill vara med och sprida budskapet om det arbete vi gör på Trafik Stockholm.

TV-tittarna har i tidigare säsonger fått följa de personer som varje dag arbetar för att få trafiken att flyta så säkert och effektivt som möjligt i Stockholmsområdet. Något som förhoppningsvis bidrar till människors förståelse för köer, trängsel och olyckor så att de tar det lugnare, blir mer uppmärksamma och visar hänsyn till andra trafikanter, men också till de som är ute och jobbar på våra vägar.
Nytt för den femte säsongen är att vissa delar även är inspelade utanför Stockholm – främst i Dalarna, men också i Örebro.

För att vanliga förare ska kunna sprida information om händelser i trafiken på ett snabbt sätt kan man rapportera in akuta hinder på telefon 020-290 290. Informationen sprids sedan vidare på bland annat Trafikverket.se och Trafiken.nu.

Vägens hjältar sänds klockan 20:00 på Kanal 5.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.