Nästa artikel
Valdemarsvik lockar allt fler husbilister
NYHETER

Valdemarsvik lockar allt fler husbilister

Publicerad 20 oktober 2017 (uppdaterad 14 november 2019)
Valdemarsviks har ökat besöken av husbilister från 1 400 övernattningar till 2 550 och än är inte säsongen slut.

Norrköpings Tidningar skriver att Valdemarsviks kommun lockar turister som aldrig förr även om inte alla siffror ännu sammanställts.

–  Husbilsturismen är en riktig pärla, säger Thomas Ekh på turistbyrån till NT och fortsätter, Jag kan säga att återigen har vi haft en väldigt bra sommar med många turister och det är främst husbilsturisterna som ökat.

Förutom att Valdermarsvik lockar turister i husbilar ökar även båtturismen,  i år med cirka tio procent jämfört vilket betyder fler än 1 500 båtnätter i år.

Kommunen kom på andra plats i tävlingen  Husbil & Husvagns tävling Årets ställplats vilket Thomas Ekh tror har betytt mycket.

– Vi har ett så bra läge. Mitt i centrum med affärer och restauranger. Dessutom ligger vi bra till för dem som ska åka till Öland men vill stanna på vägen en natt. Att vi är en bra ställplats har spridits. Det har vi märkt då vi pratat med dem som kommit hit, fortsätter han.

Nytt servicehus med handikappanpassad toalett och en stor dusch kan också ha bidragit. Turistbyrån har även börjat med en uppsökande verksamhet.

Men Thomas Ekh vill satsa ännu mer på husbilister och kan tänka sig att utöka antalet ställplatser så att det finns alternativ även mitt i naturen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.