Nästa artikel
Vandrar från Ystad till Haparanda
Nyheter

Vandrar från Ystad till Haparanda

Publicerad 23 april 2009 (uppdaterad 13 juli 2010)
Robert Aschberg och Gert Fylking är ute på promenad och samlar ihop pengar till Cancerfonden. De går från Ystad till Haparanda och har hittills lyckats samla ihop över en miljon kronor.
I kampen mot prostatacancer vandrar Robert Aschberg och Gert Fylking från Ystad till Haparanda på 100 dagar. Syftet med den 180 mil långa vandringen är att uppmärksamma Sveriges vanligaste cancerform, sprida information om frågan och samla in pengar till kampen mot prostatacancer.

Teamet har med sig en tio meter lång Kabe Royal Hacienda 1000 som används under fikaraster och som kuliss vid direktsändningarna. Under kampanjen auktioneras även en Kabe Royal Hacienda 880 ut på Tradera. Husvagnen är värd över 700.000 kronor och har skänkts av Kabe i Tenhult. Auktionen startade från 1 krona och via länken nedan hittar du senaste budet.

Vi följde med under 1,2 mil norrut från Söderhamn. Bara under den korta vandringen mötte massor med folk upp för att ge sina bidrag till Robert och Gert. Husbil & Husvagn passade även på att räcka över 5000 kronor till insamlingen.

Projektet Ystad-Haparanda är ett samarbete mellan Cancerfonden, Strix Television, TV8, RIX FM och Aftonbladet. Varje söndag kl. 19.00 sammanfattas veckans händelser i en direktsänd talkshow på TV8. I samarbete med Tradera har Cancerfonden dessutom en webbauktion med inte bara husvagnen utan även sommardäck och en del andra prylar.

Vill du också ge ett bidrag så hittar du herrarnas återstående färdplan genom norra Sverige via länken nedan. Annars finns cancerfondens kontonummer på hemsidan.

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.