Nästa artikel
Vanlife på burk?
NYHETER

Vanlife på burk?

Publicerad 18 maj 2020 (uppdaterad 18 maj 2020)
Vill du ha en husbil utan att ha en egen? Kanske har du tillgång en transportbil och då kan Plugvan vara alternativet, det är en färdig inredning som kan skjutas in och sedan tas ut igen. Kolla in bilderna!
Drömmar om det mobila livet har många och kanske önskar de att de hade en egen husbil, eller kunde bygga en själv. Att hyra husbil kan vara ett alernativ, men det kan ju vara fullbokat under högsäsong. Och kanske infinner sig inte hemkänslan på samma vis i en hyrd husbil? 

Plugvan erbjuder ett helt nytt alternativ: Att bara äga bodelen och kanske låna en skåpbil på jobbet eller kanske hyra en?  Det smarta med Plugvan är att den passar i de flesta transportbilars bakdörrar och väl innanför kan väggar och tak skjutas ut likt lyxbilars slide-out system, på så sätt maximeras den användbara ytan. 

Det man får offra är fönster och visst är frågan om ventilation befogad. Konceptet har redan rönt en del uppmärksamhet. Exempelvis fick den pris i miljökategorin i European Innovation Award där Husbil & Husvagn är med i juryn för övrigt. Den ser inte speciellt organisk ut kanske men det är själva tanken som räknas här- tanken på utbytbarhet alltså.
  
Försäljningen är dock blygsam och företaget Plugvan är i sin linda med få anställda. Ett ganska naket chassi kostar 5000 euro och en helt färdiginredd Plugvan kostar ungefär 18 000 euro.
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.