Bild
Nästa artikel
Världspremiär: Ny lång Transit visas som husbil

Världspremiär: Ny lång Transit visas som husbil

NYHETER

En ny sex meter lång Transit med namnet Ford Big Nugget kommer att visas upp som husbil på mässan Caravan Salon i Düsseldorf och redan nu har Westfalia byggt ett exemplar på detta basfordon. De första leveranserna från Ford är planerade till första halvåret 2020.

Fords Big Nugget blir sex meter och kommer på mässan att visas i en framhjulsdriven version med den längre hjulbasen på 3 750 millimeter och högt tak. Inredningen har gjorts av Westfalia så att publiken får en upplevelse om vad som går att göra inredningsmässigt. 

Det som främst skiljer denna Westfalia-byggda utställningsbil från den sedan tidigare befintliga 5,4 meter långa Nugget Plus är att det extra utrymmet använts till att göra badrummet större och till en generös tvärsäng i bak vilken de menar är en av de största i sin klass med måtten 200 x 130 centimeter. Alldeles innanför skjutdörren på sidan återfinns köket med en tvålågig spis, ho och kylskåp. På motsatta sidan av köket finns badrummet och framtill ett sittgrupp för fyra samt ett löstagbart bord. Ståhöjden anges till generösa 205 centimeter. Möjligen kan någon komma att känna igen sig från när Westfalia byggt inredning till Fords tidigare tredje generation av Transit.

När det gäller den tvärställda sängens mått kan en intressant iakttagelse göras. Big Nuggets bredd uppges till 179 centimeter medan sängen sägs vara 200. Ligger lösningen i en slide-out? I så fall är det inte första gången Westfalia använder sig av det, sedan tidigare finns modellen Sven Hedin. 

Thomas Juraschek, chef för kommersiella fordon på Ford-Werke GmbH:

– Medan de mer kompakta Nugget- och Nugget Plus-modellerna med deras beprövade koncept med bakre kök ger maximal rymdeffektivitet och flexibilitet, förlitar sig Big Nugget på en klassisk skåpbilplanlösning som prioriterar utrymme och komfort. Den nya Big Nugget är därför den perfekta förlängningen och tillägget till vår Nugget-familj, den representerar med sitt generösa utrymme och högkvalitativ utrustning, den perfekta uppgraderingen för vännerna till de tidigare Nugget-modellerna, men ger också ett utmärkt alternativ för husbilsägare som vill byta från en stor kaross till ett mer kompakt fordon utan att ge avkall på komforten.


På förra årets mässa IAA Commercial Vehicle show i Hannover, premiärvisade Ford sin uppdaterade Transitserie som då blev mer personbilslik med sin nya förarmiljö, nya förarassistanssystem, blev lättare, fick ett starkare chassi men inte minst så fick modellserien nya 2.0-liters EcoBlue dieselmotorer.

Den nya versionen blir den fjärde varianten av Ford Transit som sedan tidigare finns som Nugget baserad på den mindre Transit Custom med pop-up-tak eller högt tak samt Nugget Plus med högt tak. Inga priser är ännu offentliggjorda på den nya Big Nugget men kommer att meddelas i god tid före lanseringen står det i pressmeddelandet som kom den 5 augusti.
Taggar: Nyheter
Världspremiär: Ny lång Transit visas som husbil
Världspremiär: Ny lång Transit visas som husbil

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.