Kabes nya satsning Affinity
Nästa artikel
Vårmässa hos Caravan i Eskilstuna
SÖDERMANLAND

Vårmässa hos Caravan i Eskilstuna

Publicerad 5 mars 2020 (uppdaterad 5 mars 2020)
Kabes nya satsning Affinity
Caravan i Eskilstuna firar sina 51 år i branschen den 7-8 mars då de bjuder in till säsongsstart med vårmässa. Dragplåstren är nya husbilen Affinity och den nya Kamabutiken.
Det hela började med en lyckad semester i en lånad husvagn år 1967. Det gjorde att Sten och Margareta Johansson fick smak på campinglivet och blev husvagnshandlare på fritidsbasis två år senare.
 
– De köpte in tre engelska Thomson-vagnar för 30 000 kronor, vilket var väldigt mycket pengar på den tiden, och använde sin gård utanför Torshälla som försäljningslokal, berättar sonen och Caravans nuvarande VD Håkan Johansson.


Verksamheten har sedan dess växt successivt. Redan 1972, tre år efter starten, började Caravan i Eskilstuna att sälja Kabe husvagnar och är därmed en av de äldsta Kabe-återförsäljarna i hela världen. Samma år gjordes en utbyggnad av lokalerna vilken skulle följas av en mängd om- och tillbyggnationer under årens lopp. I lokalerna har de tidigare sålt vagnar från Thomson, ADC, Fiab, Cabby och Eximo samt husbilar från Bürstner, Weinsberg och Elnagh.

1994 tog Håkan Johansson över verksamheten, efter sin far Sten Johansson, och har fortsatt driva den som ett familjeföretag och idag har de hunnit till tredje generationen och sysselsätter 25 medarbetare i sin fullserviceanläggning.
 
– Man brukar ju säga att tiden går fort när man har roligt, och det är precis vad vi på Caravan Eskilstuna har, säger Håkan Johansson.

Caravan i Eskilstuna jobbar idag med husbilar, husvagnar och plåtisar av märkena Kabe, Adria, Sun Living, Carthago och Affinity. Just nu är en trend att antingen köpa extra stort och lyxigt, eller lite mindre och smidigare. För det sistnämnda brukar en van eller "plåtis" vara ett populärt alternativ. Service är en viktig del av verksamheten och det finns nu 10 platser i vekstaden.
 


Öppettider: lördag och söndag 10-15 under helgen den 7-8 mars!

Här hittar du mer information: Vårmässa

  

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.