Nästa artikel
Västervik blev årets sommarstad
NYHETER

Västervik blev årets sommarstad

Publicerad 26 maj 2020 (uppdaterad 26 maj 2020)
Västervik blev i år utnämnd till årets Sommarstad 2020 av Reseguiden. Det är en årlig tävling där resenärer får gå in och rösta på det man tycker är Sveriges bästa sommarstad. Läs hela tio-i-topp-listan!

Det blev skifte på tronen i år när årets Sommarstad 2020 petade undan Kalmar som vann förra året men 2020 är alltså Västervik vinnare. Västervik beskrivs av prisutdelande Reseguiden som en genuin svensk sommarstad som varit med i toppresultat flera år och årets tvåa har länge dominerat omröstningen Årets Sommarstad och varit klar etta ända sedan 2015. Med i årets toppstrid fanns även Härnösand som klättrat uppåt varje år.

– Detta visar på att vi har något alldeles extra här och att besökare verkligen knyter an till vår vackra stad och kommun, säger Johan Jensen, kommunikationsstrateg på kommunledningskontoret. Det är säkert också många kommunmedborgare som röstat också och det är vi extra tacksamma för. Inget ger så bra marknadsföring som goda ambassadörer. Tillsammans sätter vi Västervik på kartan.

Så här ser topplistan ut

1. Västervik
2. Kalmar
3. Härnösand
4. Karlskrona
5. Falkenberg
6. Motala
7. Halmstad
8. Helsingborg
9. Göteborg
10. Mariestad

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.