Nästa artikel
Västervik blev årets sommarstad
NYHETER

Västervik blev årets sommarstad

Publicerad 28 maj 2021 (uppdaterad 31 maj 2021)
Västervik vinner för andra året i rad Reseguidens tävling Årets Sommarstad. Tävlingen där svenska folket får rösta på sin favoritstad om sommaren. Precis som 2020 så stod slutkampen mellan Västervik och Kalmar.
Varje år utlyser den digitala sajten Reseguiden tävlingen Årets Sommarstad. En tävling där svenska folket får rösta på och motivera sin favoritstad om sommaren. Efter flera år av andra och tredjeplatser vann Västervik tävlingen 2020 för första gången – i är det dags igen. Efter en tajt slutkamp med Kalmar knep Västervik återigen förstaplatsen.

– Jag skrek woho i min ensamhet på hemmakontoret när Reseguiden ringde. Att vinna en gång är stort, men att vinna två år i rad är ju smått otroligt. Det visar hur mycket kärlek svenska folket har till Västervik och det här priset är till dem och till vår helt makalösa besöksnäring. Västervik hade trots det givna läget en oerhörd stark turistsommar 2020. Flera av våra företag vittnade om att utnämningen till Årets sommarstad var en anledning till många gästers besök. Nu hoppas vi att ännu fler vill upptäcka den här makalösa sommarplatsen på jorden, säger Niklas Lind, marknadschef på Västervik Framåt.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.