Bild
Nästa artikel
Västervik Resort har tillfälligt stängt sin toatömning

Västervik Resort har tillfälligt stängt sin toatömning

NYHETER

Västervik Resort har tagit bort möjligheten att tömma grå- och svartvatten vilket gör att Västervik helt står utan denna möjlighet under en period. Detta på grund av arbeten i samband med installation av en ny modernare anläggning.

Västerviks Tidning skriver att flera husbilsägare har reagerat på att det inte finns någonstans att tömma grå- och svartvatten i Västervik. Den tömningsplats som tidigare funnits vid infarten till Västervik Resort är borttagen i och med markarbeten och uppförande av ny entré till resorten.

– Vi håller på att installera en helt ny hypermodern tömningsanläggning. Den ska vara klar inom en snar framtid, säger Annika Källmark som är marknadsansvarig på Västervik Resort till VT.

Den nya helautomatiska anläggningen kommer att vara placerad innanför bommarna, vara tillgänglig under resortens öppettider och även för de som inte är gäster. Tömningsstationen kommer att vara avgiftsbelagd och betalningen sker via en app.

Ställplatsen Sågen vid värmeverket med 50 platser har toaletter men när det gäller tömning av grå- och svartvatten samt påfyllning av färskvatten har de hänvisat till Västervik Resort, vilka de samarbetat med.

Ställplatsen vid Barlastudden öppnar den 15 juni och kommer att ha tömning av grå- och svartvatten men enbart för de som är gäster.

Notvikens Vandrarhem, som dock inte ligger inne i Västervik, har tio platser på sin ställplats och erbjuder tömning, men återigen enbart för sina gäster.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.