Bild
Nästa artikel
Vi körde nya Niesmann i Motala

Vi körde nya Niesmann i Motala

NIESMANN

Under torsdagen befann sig Husbil & Husvagn i Motala där vi fick provköra Niesmann+Bischoffs modeller. Samtidigt besöktes Motala Motormuseum.

                                         Se bildspel till höger >>>>>>

Det blev en härlig höstdag i Motala under torsdagen när Husbil & Husvagn fick möjlighet att provköra nya Niesmann+Bischoff Arto. Turerna vi gjorde i samband med detta utgick från Motala Motormuseum och över den nya bron som i onsdags invigdes av Kungen. 

Modellserien Arto har rönt stor uppmärksamhet tack vare sin nya yttre design som bättre matchar inredningen vilken uppdaterades förra året. Designteamet bakom Arto har hämtat mycket inspiration från personbilsvärlden och då främst Audi.

- Vi har fått en fantastisk respons av våra kunder och försäljningen överträffade våra förväntningar med råga. Mer än fördubblad försäljning talar sitt tydliga språk, säger Peter Östlund, vd för Niesmann+Bischoff Sverige.

Vi fick köra Fiat/Al-Ko-baserade Artoserien och modellerna 66F med fransk bädd, nya 83L med tvärställd bädd, 76E med långbäddar och 83 F med drottningsäng. Dessutom togs en tur med större syskonet Flair 800i FBW med drottningsäng. Den sistnämnda byggs på Ivecochassi och nästa år väntas även Flair få ett nytt yttre i samma stil som Arto. Vi kunde konstatera att den nya designen, förutom att se snygg ut, också ger ett lägre luftmotstånd. Något som i sin tur bör ge lägre ljudnivå även om vi inte mätte upp detta under gårdagens provtur.


I samband med provkörningarna gjordes även ett besök på Motala Motormuseum som kan rekommenderas. De imponerande samlingarna består förutom av allehanda fordon också av mängder med apparater från förr. Här finns radio- och tv-apparater men också en kamerautställning samt skrivmaskiner och mängder av andra saker.

På motsatt andra sidan vattnet sett från museet hittar du också trevliga Södra hamnens ställplats i Motala med koordinaterna N58°31’48” E15°02’18”

En helgtur till museet kanske kunde vara något?

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Leif Ericson
2013-10-13 13:08

Försäljningen ökar för stora dyra husbilar . Där ser man vad några jobbskatteavdrag kan göra .

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.