Nästa artikel
Vi träffs hos Bengt i Örkelljunga!
PÅ TUR

Vi träffs hos Bengt i Örkelljunga!

Publicerad 1 mars 2022 (uppdaterad 1 mars 2022)
En tur till Skåneporten och Bengt i Örkelljunga, det bjöds på smarriga våfflor med kaffe och vi träffade trevliga husbilister. Samtidigt fick vi en visning av nya hallen för husvagnar och tält – kanske är det hallen med landets bästa utsikt!
Det blev en trevlig söndag hos Bengt i Örkelljunga där vi hann med att träffa mängder av trevliga husbilister, blivande husbilister och husvagnsägare. En gång fanns en våffelstuga när Bengt i Örkelljunga höll till nere i samhället Örkelljunga. Delar av det lever vidare i en tradition att man vissa helger bjuder alla besökare på nygräddade våfflor. Vi behöver knappast nämna att det är populärt!

Samtidigt fick Husbil & Husvagn också en guidad tur av vd Bengt-Åke Bengtsson upp till den nya hallen på höjden.
– Vi ska återigen börja sälja husvagnar och testar samtidigt den nya trenden med taktält till bilar och tältvagnar som Camplet, berättar Bengt-Åke som har märkt ett större intresse bland yngre campare.

Tältvagnar och taktält är en bra inkörsport till campinglivet och livsstilen med mobilt boende. Lite enklare och billigare än husvagnar och husbilar men avsevärt bekvämare än vanliga tält. Främst för de sköna sängarna med riktiga madrasser men också för att taktält och tältvagnar är lätta att sätta upp och ta ner. Lyxtält helt enkelt!

 
Pernilla och Peter Landgren från Ljungby kör sin Hymer B 654 året om och har därmed både sommar och vinterdäck till husbilen.
Varför har ni skaffat husbil?
– Vi har ju inte så mycket snö här nere så vi hade inte åkt skidor på jättelänge, men nu med husbilen kunde vi komma iväg norrut, säger Pernilla.
– Och när vi åker till kompisar så har vi vårt eget hem med oss och behöver inte belasta dem, fyller Peter i.
Vad ska ni göra hos Bengt i Örkelljunga?
– Vi köpte husbilen här tidigare och ska gå in och beställa en ny backkamera och GPS. Vi fick sätta surfplattan här istället för vår gamla GPS som suttit länge lever numera sitt eget liv. Så det blir både tillbehörsköp och våfflor för oss!
Katrin och Per Westman från Perstorp har tidigare sålt en husbil genom Bengt i Örkelljunga och är nu på jakt efter en kort husbil på max 6-meter.
– Ja vi är bara två när vi är ute och åker. Det är skönt med något smidigt som samtidigt har lägre bro- och färjeavgifter, säger Per.


 

Vi har 30 newfoundland hundar, men bara 4 åker husbil!

Roger och Jenny Nilsson från Örkelljunga har precis köpt en begagnad Carthago chic c-line från 2013 som ska fyllas med några av parets hundar. De har nämligen 30 newfoundland hundar. En inte så liten ras.

30 newfoundlands!? Hör jag fel nu?
– Nej det stämmer, vi har 9 vuxna newfoundlands som är våra egna och 21 valpar, de ska levereras från och med måndag och alla utom en är såld, säger Roger.

Aha en kennel alltså. Hur många hundar brukar följa med i husbilen när ni reser?
– Fyra vuxna brukar få åka med. Vi ska inreda garaget med burar och luckor sen. Det hade vi på Ixeon också. Lastvikten kommer att behövas så det blir skönt med treaxlat, säger Roger.

Varför har ni valt just den här Carthagon?
– Vi hade en Bürstner Ixeo som blev för liten och vi har tittat runt på många olika modeller. Vi vill ha en stor bil och den här får vi förhoppningsvis rulla ut redan om två veckor. Den har just kommit hit och en del ska fixas först... men vi vill ju ut på en gång!

Hur gör ni med däck, det blir rätt många vinterdäck?
– Den har redan vinterdäck på plats och sommarhjul finns också, så det var en stor fördel!

Vad är det bästa med husbil?
– För vår del är det att kunna köra vart som helst och stanna var som helst. Friheten! Vi åker på många hundutställningar, men också nån helg på en ställplats då och då. Ut och käka. En del utställningar utomlands i Tyskland och Polen också.

 
Lena och Arne Fransson från Bjuv kör en Challenger Sirius från 2014 i vanliga fall men kom till Bengt i Örkelljunga med personbil den här gången.

– Vi kom hit av en slump, vi såg att det var en massa folk här och undrade vad som var på gång så vi svängde in, säger Arne.
– Vi är pensionärer och har tid att stanna till och det var ju trevligt med lite våfflor!

Vart är ni på väg?
– Vi ska till Hallandsåsen och promenera. Vi hade en stuga där förut som vi har sålt men håller lite kontakt med gamla grannar där.

Hur lång säsong har ni med husbilen?
– Vi brukar vara ute från mitten av mars till slutet av november.


 

Bengt-Åke Bengtsson vd

Utsikten från den nya husvagnshallen och skadeverkstaden blir magnifik över E4 och Skåneporten.

Uppe på höjden längst bort i bild syns den stora husvagnshallen.

På den tomma marken också vid husvagnshallen ska en till hall uppföras. Där blir det troligen vinterförvaring för kunder.

Bengt-Åke Bengtsson är vd hos Bengt i Örkelljunga och han visar runt uppe på höjden där den nya hallen för husvagnar och tält ska byggas.

– Halva byggnade blir skadeservice och den här delen som vi står inne i nu ska bli visningshall för husvagnar från Knausgruppen men också vår nya satsning på taktält, tältvagnar och liknande säger han.

Förutom den nya hallen ska ännu en byggas på den stora tomten och det blir troligen vinterförvaring av ett lite exklusivare slag enligt Bengt-Åke.

Våffeljärnet gick varmt och de gräddade våfflorna var utsökta!

En våffla med sylt och grädde är aldrig fel!

Artikelförfattaren fick energi av våfflorna till att göra reklam för senaste numret av Husbil & Husvagn!
– Här var det tidningar, kom och kööp!

Välbekant och prisvärd ställplats för många som passerar Örkelljunga på E4.

Nybilshallen med en stor samling varumärken.

Begagnathallen med ännu fler varumärken!

Här var det begagnade husbilar och husvagnar – kom och köp!

På loftet står familjens egna bilar och ett par veteran husvagnar. En SMV och en Tabbert.

Carthago med Tabbert på kroken på väg in.

En gång höll man till inne i samhället.

Skyltfönstret mot E4.

Senare kommer vi att lägga upp ett antal filmklipp på diverse husbilar som vi fick syn på hos Bengt i Örkelljunga. Håll gärna koll på vår YouTube-kanal och tryck på knappen "prenumerera". Då får ni en påminnelse när nya filmer läggs upp!


 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.