Nästa artikel
Video: Karmann Duncan 545
Nyheter 2023

Video: Karmann Duncan 545

Publicerad 7 december 2022 (uppdaterad 7 december 2022)
Campingbil med extra allt, utom möjligtvis bagageutrymme.

Campingbilar är en trend just nu och Karmann-Mobil Duncan 545 är en minimal plåtis med riktigt badrum med dusch som vi skrivit om förut. Vi filmade den också på Caravan Salon i Düsseldorf.

Den är byggd på Ford Transit Custom som är en mellanvariant av Transit. Minst är Connect som nämns i filmen och vanliga Transit är störst. Karmann Duncan 545 har två bäddar i popup-taket och två bäddar nedtill.

Nu är det inga jättestora bäddar så oavsett är det kanske en bil för 2 vuxna och kanske 2 barn även om vuxna också kan åka och sova i den. Annars finns all utrustning som kan förväntas i en husbil inklusive gråvattentank och färskvattentank. Dock aningen mindre än i exempelvis en plåtis.

En stor fördel med den här typen av husbilar är att de är oerhört smidiga att köra och att parkera. Den är runt två meter hög och går därmed att köra in i många garage. Längden är också en stor fördel vid parkering.

Men som med alla husbilar får man kompromissa med vissa saker och i det här fallet handlar det om förvaringen. Ett sätt att råda bot på den saken är att skaffa en låda att ha på dragkroken eller cykelställ. Eller varför inte ha en släpvagn... Ford Transit Custom är en bra dragbil. Kanske till och med en husvagnsdragare!?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.