Bild
Nästa artikel
Vikhögs strand gillar inte nedskräpande husbilister

Vikhögs strand gillar inte nedskräpande husbilister

NYHETER

Vikhögs strand utanför Löddeköpinge är ett populärt stopp för husbilister men det charmiga fiskeläget har reagerat mot nedskräpningen. Särskilt reagerar markägarna mot svartvattentömning i naturen. Nu har betongsuggor satts upp.

Husbilister brukar beskrivas som en ordningssam turistgrupp som sällan skapar problem för omgivningen men det stämmer inte alltid. För Vikhögs strand används begrepp som "det har spårat ur", vilket Sydsvenskan var först att rapportera om

En normal dag finns det 25 till 30 husbilar och husvagnar vars ägare vill njuta av den trevliga stranden och det gamla fiskeläget och så långt är allt bra. Lokalbefolkningen har inget emot turister understryker de enligt medierapporteringen, det är nedskräpningen som ställer till det. 

– Redan förra sommaren var det en tuff situation men då valde vi att inte problematisera det för mycket. Det ska ändå vara välkomnande och trevligt, säger Mirja Jönsson vid Paulssons fastigheter som är med och äger marken till Kvällsposten och fortsätter Latriner töms i området. Folk har satt sig ner och gjort sina behov på stigar. Det har spårat ur helt enkelt.

Nu har en betongsugga placerats vid ena strandremsan som stoppar delar av trafiken från att köra hela vägen ner till stranden.

Problemet beskrivs som en följd av de appar för fricamping som blir allt mer använda och lotsar många dit det är tillåtet att stå kostnadsfritt men då inte heller har några faciliteter. Det innebär dock inte att svartvatten ska tömmas i naturen och skräp lämnas kvar där soptunnor saknas.

– Turismen är viktig för kommunen och här ska vara välkomnande för såväl turister som kommuninvånare, säger Mirja Jönsson avslutningsvis till Kvällsposten.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.