Bild
Nästa artikel
Runt midsommar kommer vägen som nu är täckt av ända upp mot sju meter snö att kunna upplevas så här.
Runt midsommar kommer vägen som nu är täckt av ända upp mot sju meter snö att kunna upplevas så här.

Vildmarksvägen mer snörik än på länge

NYHETER

Medan södra Sverige har haft en ovanligt snöfattig vinter har norra delarna av landet fått extra mycket. Nu när plogningen av Vildmarksvägen inletts är det upp mot 1,5 meter mer snö än brukligt.

Snöröjningen av Vildmarksvägen i Stekenjokk har inletts en vecka tidigare än vanligt eftersom de stora snömängderna gör röjningen mer tidskrävande än tidigare. Man får gå ända tillbaka till 1970-talet för att hitta motsvarande snömängder, Fjällström entreprenad som röjer vägen anser att snöläget på delar av sträckan i år är extremt.

Länsstyrelsen i Västerbotten går också ut och varnar samt uppmanar skoteråkare till extra stor försiktighet. Det 4,5-5 meter djupa dike som nu skapas och ända upp mot sju meter i Hamptjärn kan innebära livsfara då det dessutom är svårt att upptäcka. Parallellt med vägen löper nämligen skoterleden mellan Saxån och länsgränsen.

Den 6:e juni klockan 12 :00 blir det dags att öppna bommarna för den speciella och vackra vägen över Stekenjokk.
 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.