Bild
Nästa artikel
Vincent Schaffler framför några av husbilarna som är till salu
Vincent Schaffler framför några av husbilarna som är till salu

Vincents i Varberg bygger ut

NYHETER

Det Varbergsbaserade företaget Vincents som började sälja husbilar förrförra året bygger vidare på sitt koncept som redan vunnit stort gehör.

Det är starka uppåtvindar i husbilsbranchen och entreprenören Vincent Schaffler som började att sälja motorcyklar år 2000 går nu vidare med sin företagsbyggande. Parallellt med sitt framgångsrika motorcykelföretag satsar han nu med samma koncept på husbilar.

I nya lokaler och med tio anställda är satsningen lika stor som kunddtillströmningen. 2013 skedde en mjukstart och de budgeterade 40 husbilarna blev i slutändan ytterligare tio men explosionen kom 2014. Försäljningen tredubblades och det blev 150 sålda husbilar men han räknar förstås med en ytterligare försäljningsökning inför 2015. Därefter är planerna att öppna en filial, troligen i Stockholmsområdet.

Konceptet handlar om försäljningsuppdrag. Ägaren lämnar sin husbil och köparen får tillgång till finansiering och garantier samtidigt som säljaren slipper alla risker och besvär. Det är ju inte alla köpare som kan betala sin husbil kontant eftersom det oftast handlar om flera hundra tusen kronor. Likaså kan företaget hantera inbyten, något som är svårt att hantera vid rena privatköp.

Sättet att hantera fordonen på har byggt företaget till en av de större aktörerna i motorcykelbranchen på femton år och han framhåller kundtroheten som något han alltid upplevt som det positiva med sitt jobb. Han beskriver glädjen av att se tidigare motorcykelkunder komma tillbaka och köpa en husbil.

Det är naturligtvis viktigt att det finns ett stort förtroende för företaget vid hantering av dyra fordon. När Vincent Schaffler började med att sälja motorcyklar på det här sättet år 2000 var det inte så vanligt men nu är det en etablerad försäljningsform. Han har nu förfinat den ytterligare och de som lämnat sin husbil för försäljning får från och med i år en månatlig rapport om vad som hänt när det gäller köpintresse, provkörningar och åtgärder.


- En service som vi tror många uppdragsgivare kommer att uppskatta, säger Vincent Schaffler, och varnar för oseriösa privata aktörer. Det är självklart att det ska finnas ett etablerat företag i botten med lokaler och personal som kunden kan lita på.

- Det känns oerhört viktigt att vi vet exakt vilket tekniskt skick det är på de fordon vi säljer, men kanske ännu viktigare för våra försäljningsuppdrag om man nu kan gradera dem sinsemellan. Får vi ett garantiärende på ett försäljningsuppdrag blir det en ren kostnad för företaget och vi är därför extra noggranna med varudeklarationen av alla husbilar. Vi lämnar ju nära nog samma garantier som på en ny husbil och kunden kan dessutom förlänga garantin upp till tre år mot en kostnad på ungefär en hundralapp i månaden.

Det är den egna verkstaden som utför både service och reparationer och Vincent Schaffler lägger stor vikt vid kompetensen hos personalen och att de därutöver har en kundorienterad attityd.

- Varje kund ska känna sig välkommen och mötas av ett "hej!" när man kommer in till oss, avslutar Vincent Schaffler som sätter trivseln hos kunderna högt innan han fortsätter med att ta hand om både kunder och personal.

Företagets hemsida hittar du här.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.