Nästa artikel
Vincents inleder samarbete med Mekonomen Norrköping
NYHETER

Vincents inleder samarbete med Mekonomen Norrköping

Publicerad 16 mars 2021 (uppdaterad 16 mars 2021)
Nu utvidgar Vincents Husbil & Husvagn sitt samarbete med Mekonomen genom ytterligare ett Vincents Service Center hos Mekonomen Norrköping. Samarbetet innebär att Vincents förmedlingskunder kommer kunna lämna in fritidsfordon hos Mekonomen Norrköping för transport till Vincents 17 000 kvadratmeter stora försäljningsområde i Varberg.
Mekonomen Norrköping blir nu den femte Mekonomen-anläggningen som Vincents inleder samarbete med. De andra samarbetspartnerna till Vincents är Mekonomen i Vårby i Stockholm, Marieberg i Örebro, Katrineholm och Moränen i Malmö. Syftet med auktoriserade Vincents Service Center på de olika Mekonomen-verkstäderna är att bygga upp ett rikstäckande servicenätverk för inlämning av förmedlingsuppdrag till Vincents i Varberg och göra det smidigare för kunderna när de vill sälja fritidsfordon.

– Det underlättar något enormt för förmedlingskunderna som slipper köra till Varberg för att lämna in sitt fordon för förmedling. Målet för oss är att få in fler fordon för försäljning vilket ökar vårt utbud i Varberg och det blir mer fritidsfordon att titta på för alla de som besöker oss, säger Mattias Olsson, samarbetssamordnare hos Vincents Husbil & Husvagn. 

Till Mekonomen-verkstäderna, som Vincents samarbetar med, kan alltså den som vill sälja sin husbil eller husvagn vända sig för att få fordonet kontrollerat och fukttestat inför försäljning via Vincents Husbil & Husvagn. Mekonomen kontrollerar även behovet av service, stenskott, däckbyte och besiktningsbehov m.m.

– Vi vill att det ska vara smidigt och enkelt att lämna in sitt fordon för förmedling och det finns inget smidigare sätt för kunden än att lämna det till en Mekonomen-verkstad som finns i närheten, säger Mattias Olsson, samarbetssamordnare hos Vincents Husbil & Husvagn. 

Teknikerna från Mekonomen Norrköping har blivit utbildade av Vincents Husbil & Husvagn i att utföra fukttest på husbilar och husvagnar.

– Vi vill bli ännu större på marknaden för husvagnar och husbilar och genom samarbetet visar vi upp att kunder kan göra service och reparationer av fritidsfordon av bildelen hos oss plus att vi nu också kan utföra fukttest på fritidsfordon, säger Hasse Johansson, tekniker på Mekonomen Norrköping.  

Efter att fordonet fukttestats och kontrollerats kommer Vincents förarteam och hämtar husbilen för transport till Vincents Husbil & Husvagn i Varberg där fritidsfordonet läggs ut på annons till försäljning. Försäljningsområdet ligger alldeles intill E6:an mellan Halmstad och Göteborg och fordonsgården är inhägnad, upplyst, larmad och kameraövervakad.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.