Nästa artikel
Vinnare av Årets ställplats 2018
NYHET

Vinnare av Årets ställplats 2018

Publicerad 3 oktober 2018
Tävlingen Årets ställplats 2018 avgjordes på Elmiamässan i september och vi skickar ett stort grattis till Bua Hamn i Halland!
För nionde året i rad korar vi en vinnare i Årets ställplats. Omröstningen har pågått sedan i somras på vår webbsida och avslutades under Elmiamässan i september med ett högt tryck i vår monter.
Vinnaren i årets tävling har varit nominerad en gång tidigare, år 2014, men då räckte inte antalet röster för en vinstplats. I år kammade dock Bua hamn hem förstaplatsen med 28 procent av rösterna. Grattis!
– Tack! Vad roligt! Vad glada vi blir, säger Kenneth Berntsson, ordförande i bolaget som äger platsen, när Husbil & Husvagn ringer upp för att meddela vinsten.
– Vi försöker hela tiden utveckla vår plats och nu i höst kommer vi att ta bort den gamla slitna asfalten och lägga en ny, det blir en stor investering, fortsätter Kenneth Berntsson.

Ställplatsen i Bua hamn har funnits sedan år 2010 och servicebyggnaden har existerat sedan 2012. Under ställplatsens första år besöktes den av ungefär 200 husbilar under sommaren, jämfört med årets sommar då ungefär 7 200 husbilar stannade över natten. Antalet båtar är ungefär detsamma som 2010 och ligger på cirka 800 gästnätter.
– Det är en jättestor husbilsökning och vi är glada över att hamnen återigen har fått liv, efter fiskenäringens stora nedgång genom åren. Tack vare husbilarnas ökning har diverse försäljning kunnat starta upp i hamnen vilket har gett arbete till en del ungdomar. Det är vi jätteglada för, avslutar Kenneth Berntsson.


Årets resultat
1. Bua hamn (28 %)
2. Boforsudden (23 %)
3. Lundåkrahamnen (20 %)
4. Sandkvie (17 %)
5. Nogersunds hamn (12 %)
 

Bua Hamn.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.