Bild
Nästa artikel
Vinterdäckskrav på tunga fordon

Vinterdäckskrav på tunga fordon

Nya regler

22/11 2012: Regeringen har i dag fattat beslut om vinterdäckskrav på tunga fordon. Förändringen träder i kraft den 1 januari 2013 och innebär att alla tunga fordon som trafikerar Sverige ska vara utrustade med vinterdäck eller likvärdig utrustning på fordonets drivaxlar under perioden den 1 december - 31 mars när vinterväglag råder.

 

Vintertid har vi sett olyckor med långa stopp i trafiken som följd, trots att merparten av de tunga fordonen haft godkända mönsterdjup. Därför skärps nu kraven. Till tunga fordon räknas bland andra personbil klass 2, dit de flesta husbilar i Sverige räknas.

- Med dagens beslut så läggs ytterligare en pusselbit för säkrare vägar och bättre framkomlighet, för både näringsliv och privatpersoner. Förändringen gäller alla tunga fordon oavsett nationalitet och bidrar därför till såväl säkerhet som konkurrensneutralitet, säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd.

 

Källa: Regeringskansliet

Foto: Kabe

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
Monika Wintherhamre
2012-11-26 13:27

Vilken tur att vår husbil har ya vintergaloscher på sig med dubb också

#2
Roger Linusson
2012-11-28 16:04

Jaa va intressant.
Ha en trevlig vinter.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.