Bild
Nästa artikel
Visentkalv född på Kungsbyn Djurpark

Visentkalv född på Kungsbyn Djurpark

NYHETER

Vissa har extra mycket tur. När en grupp var på safaritur i Kungsbyns Djurpark fick de uppleva födseln av en visentkalv. Men det är spännande nog att uppleva visenten i sitt rätta element. Att se den i helt vilt tillstånd är få förunnat.

Lördagen den 4 juni, strax efter fyra, fick besökarna uppleva när AvSofia födde en kalv mitt framför safarivagnarna. Det blev en tjurkalv har fått namnet Loke och han kommer att bli registrerad i stamboken som KBLOKE. 

Loke är den andra visentkalven som fötts i parken. Förra året föddes också en tjurkalv och nu håller djurparken på att samla ihop pengar för att de ska kunna vara med i ett utsättningsprojekt med honom.

I övrigt kan du uppleva älgmatning och mufflonmys, vildsvin, kor och grisar, mufflon och hjortar i den lantliga djurparken. Allt med en avkopplande miljö som inramning.

Var?

Kungsbyns djurpark ligger mitt emellan Västerås och Enköping, vid Bjuggsta, söder om E18.

GPS:  N59°35'38", E16°48'17"

Här hittar du deras hemsida.

Visentkalv född på Kungsbyn Djurpark

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.