Nästa artikel
Volvo först ut med molnbaserad teknik
NYHETER

Volvo först ut med molnbaserad teknik

Publicerad 7 januari 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
De elektroniska nyheterna duggar tätt och även om denna artikel bara talar om Volvo så är säkerligen detta vardag även i husbilarna inom kort. Läs och lär om framtiden!

I och med lanseringen av Sensus Connect avslöjar Volvo Car Group (Volvo Cars) uppdaterade infotainment- och navigationslösningar i bilen. Nu kan Volvo Cars erbjuda en fullständigt uppkopplad upplevelse. Via molnbaserade tjänster kan förare hitta och betala för parkeringsplatser från bilen, upptäcka nya restauranger vid resmålet, smidigt streama sin favoritmusik och mycket mer. Sensus Connect erbjuder också för första gången en lösning som möjliggör inbyggd anslutning med stöd av Pandora Internet Radio.

– Tekniken ska förenkla livet. Det är därför vi lyssnade noga på våra kunder när vi skapade Sensus Connect. Det handlar inte om att erbjuda tusentals appar. Det handlar om att ge dig exakt vad du behöver, innan du ens visste att du behövde det, säger David Holecek, Connectivity Brand Manager inom Volvo Cars.
 

Det handlar om en helt ny erfarenhet av bilresandets alla aspekter. Du får tillgång till tiotusentals radiostationer, i en bil som välkomnar dig med exakt rätt temperatur i kupén varje gång du ska rulla iväg. Detta har blivit verklighet tack vare fjärrstart-funktionen på din mobiltelefon. Ett navigationssystem där du kan inte bara kan ange destinationer via mobilen. Du kan dessutom få spännande information om närområdet från Wikipedia, eller hitta och betala en parkeringsplats på resmålet. Park & Pay-appen - en världsnyhet från Volvo Cars - bygger på kommunikationsfunktionerna mellan bil och infrastruktur och visar på nya möjligheter när bilen börjar att "kommunicera" med sin omgivning.

Volvo Cars är en av de få biltillverkarna som kan erbjuda molnbaserade lösningar och tillämpningar för uppkopplade bilar. Volvos lösning ger en tydlig Volvo-märkeskänsla och innefattar möjligheten att fjärruppdatera innehållet över tiden.

– Det handlar om att ge alla användare en trevlig, lätthanterlig och intuitiv upplevelse. Det finns ingen mening med att fylla en bil med teknik om den framstår som överväldigande. Vi vill ge våra kunder bästa tänkbara upplevelse, men den ska vara enkel att ta till sig. Våra molnbaserade tillämpningar uppdateras sömlöst. Sensus erbjuder en optimal kombination av inmatning och respons från systemet. Bilen i sig blir till en Wi-Fi-hotspot för alla trådlösa enheter, säger David Holecek.
 

Genom att välja partners som är de allra bästa inom sina respektive områden, som Ericsson, Pandora, HERE, Yelp, Glympse och parkeringsleverantörer, har Volvo kunnat fokusera på det Volvo gör bäst, att skapa förutsättningar för säkert, bekvämt och enastående trevligt bilresande.

– Vi är speciellt stolta över att kunna tillkännage här på CES att vi integrerar Pandora Internet Radio i vår lansering av Sensus Connect. Sensus Connect erbjuder för första gången internet radio med stöd av Pandora som redan har fler än 76 miljoner aktiva lyssnare, säger David Holecek. 

Sensus Connect ger Volvos förare möjlighet att strömma Pandora via en datauppkoppling via det inbyggda modemet eller egen smartphone. Kontrollen över Pandoras olika funktioner så som att hitta stationer och förvalda inställningar finns i huvudenheten. Därmed är det lika lätt att få sina personliga inställningar i bilen som det är med vanlig FM radio.

– Föraren kan nu sömlöst växla mellan sina favoritlåtar från marknadens bästa högtalare och få SMS upplästa utan att behöva ta händerna från ratten.Tänk dig en bil som inte bara berättar när det är dags för service. Den föreslår till och med en tid som kan bokas. Och detta är bara det första steget i att göra återförsäljarens verkstad till en helt integrerad komponent i det digitala ekosystemet - ett system som möjliggör ännu fler tjänster i framtiden. Säg tack och hej till dyra eller föråldrade kartor, i Sensus Navigation ingår kartuppdateringar under systemets hela livslängd. Det finns ingen anledning att göra det svårare än så, fortsätter David Holecek.
 

I det uppdaterade Sensus Connect ingår ett brett urval molnbaserade tillämpningar som ska förenkla hela bilupplevelsen.

– En av mina favoritfunktioner i nya Sensus Connect är Glympse, en app som låter dig dela din position med andra, som då kan se den på sina telefoner. Perfekt för samåkning eller när du ska hem till en kompis första gången. En annan är att hela bilen fungerar som en Wi-Fi-hotspot för alla dina trådlösa enheter - med hjälp av en integrerad takantenn som ger perfekt mottagning, avslutar David Holecek.

Sensus Connect finns helt enkelt där för att ge föraren det hon eller han behöver, precis när det behövs. Systemet ska göra livet enklare och roligare för Volvo Cars kunder - utan att kompromissa med säkerhet eller komfort.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.