Nästa artikel
VW stoppar tillfälligt sin produktion
NYHETER

VW stoppar tillfälligt sin produktion

Publicerad 17 mars 2020 (uppdaterad 17 mars 2020)
Bilproduktionen påverkas redan nu av corona-utbrottet. Häromdagen skrev FCA att de sänker produktionstakten och nu aviserar VW att de tillfälligt stänger sina fabriker.

Under den årliga presskonferens som Volkswagen höll på tisdagsmorgonen varnades för att koncernen står inför ett ”mycket svårt” år och att intäkterna under första kvartalet beräknas att halveras och fabrikerna därför tillfälligt måste stoppa produktionen.

Därmed följer Volkswagen flera andra stora europeiska biltillverkare som antingen stoppat eller planerar att tillfälligt stoppa biltillverkningen, en åtgärd som även kan komma att påverka produktionen av van-modellerna Crafter och California.

Fabrikerna uppges stoppas ”inom en nära framtid” enligt koncernchefen Herbert Diess och planen är att hålla dem stängda i åtminstone två veckor. Det innefattar fabriker i Tyskland, Spanien, Slovakien och Italien.

– Spridningen av coronaviruset påverkar just nu den globala ekonomin. Det är oklart hur mycket och hur länge det påverkar VW-gruppen. Just nu är det nästan omöjligt att göra en pålitlig prognos, säger Frank Witter, finanschef på Volkswagen.

Om den försäljningsökning på fyra procent som tidagare prognosticerats för året går att nå är därför mycket oklart. Dessutom räknar Volkswagen med att under året betala ut 32 miljarder kronor i kostnader som har med dieselskandalen att göra.

En person som jobbar på Volkswagens fabrik i Wolfsburg har visat sig vara smittad av coronaviruset och har nu satts i karantän.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.