Nästa artikel
Weinsberg Carabus 630 MEG Outlaw för tvåhjulsfantast
NYHETER

Weinsberg Carabus 630 MEG Outlaw för tvåhjulsfantast

Publicerad 29 oktober 2019
Vad sägs om ett lastutrymme på 4 500 liter och ändå plats för tre sovande? Det är konceptet för Weinsbergs plåtis som riktar in sig på de som vill ha möjlighet att ta med sig motorcyklarna eller en ATV på en husbilstur. Eller kanske den hantverkare som behöver både plats och sovmöjlighet.
Det är inte lätt för de som älskar tvåhjulslivet att kombinera det med en husbil men det tänker Weinsberg ändra på med sin modell Carabus 630 MEG Outlaw. Garaget, som verkligen gör skäl för namnet, rymmer två motorcyklar eller en ATV och ändå är bilen inredd med sittgrupp, kök och badrum. En annan tänkbar målgrupp är hantverkare som behöver ett rejält lastutrymme till diverse verktyg och maskiner.

Längst bak återfinns det stora garaget och ovanför finns sängen med måtten 197 x 170 centimeter som uppges vara nog för tre personer. Visserligen blir takhöjden på 56 centimeter mer begränsad än brukligt trots det 282 centimeter höga taket men inte mer än att det går utmärkt att sova och det finns även taklucka och fönster samt förvaringsutrymmen med nät efter väggarna. Upp kommer man via en stege som är hängd mellan kylen och badrummet.

Garaget är försett med fästöglor så att lasten kan surras ordentligt och utrymmet kan nås via en dörr inifrån husbilen. Allt är ordentligt tätat så att inte bensinlukt kan tränga in i bilen.

Badrummet, som även har dusch, återfinns på förarsidan och köket med en tvålågig spis och ett 75-liters kompressorkylskåp på motstående sida. Värmen sköts av ett dieselaggregat.

Standardvis har denna Fiat Ducatobaserade 3,5-tonnare en motor på 120 hästkrafter och en lastvikt på 520 kilo men går att få med en totalvikt på 4,0 ton då lastvikten ökar till 1020 kilo. Den speciella inredningen går att få i modellserierna Carabus och Caratour.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.