Husbil, märke Weinsberg, med Mercedes Benz-märke
Nästa artikel
Weinsberg Pepper byggs på MB Sprinter
nyhetER

Weinsberg Pepper byggs på MB Sprinter

Publicerad 8 februari 2022 (uppdaterad 14 februari 2022)
Husbil, märke Weinsberg, med Mercedes Benz-märke
Nu kommer Weinsbergs modell CaraCompact 640 MEG Edition Pepper på Mercedes Benz. Knaus Tabbert berättar varför.
Nu erbjuder Knaus Tabbert en av sina populära modeller på Mercendes-Benz Sprinter. Det handlar om Weinsbergs modell CaraCompact 640 MEG Edition Pepper som kommer att finnas i två varianter på Mercedes-chassit: En med 3 500 kilos totalvikt och en med 4 200 i totalvikt.

Weinsberg Pepper har hittills byggts på Fiat Ducato. Anledningarna till att de breddar sortimentet är två, enligt pressmeddelandet som skickats ut: 

Dels handlar det om att ge Weinsberg ytterligare ett lyft. Märket Mercedes-Benz signalerar status och kvalitet. Det får Edition Pepper till exempel genom  en motor på 110 kW (150 hk) som ska garantera körglädje. Med Mercedes-chassit följer också möjlighet att välja märkets säkerhetssystem och förarassistans. 

Men framför allt handlar det om att säkra produktionen. Fiat har sedan länge svårigheter att leverera, vilket påverkar husbilstillverkare över hela Europa. Genom att skriva kontrakt med MB vill Knaus Tabbert få fart på produktionen så att de kan få klart husbilar snabbare till sina kunder.

Modellen är halvintegrerad med långbäddar och sovplats för upp till tre personer, som kan utökas till fem personer om man väljer taksäng. Den har också en egen lösning vid sittgruppen, som Weinsberg är stolt över. Man har placerat sittpuffen i en vinkel som gör att det är lättare att sätta sig och resa sig från platsen, plus att det gör att utrymmet känns större.

Weinsberg Pepper kostar från 874 000 kronor.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.