Bild
Nästa artikel
Nu kommer tvåvåningstältet

Nu kommer tvåvåningstältet

NYHETER

Den brittiska tillverkaren, www.olpro.co.uk har utvecklat världens första familjetält som har både över och undervåning. Men det nya lätta materialet revolutionerar även förtälten vilket nog för de flesta av oss är viktigast.

Downton 8 är ett rymligt, åtta personers tunneltält med stänger gjorda av en aluminium/ litium legering, samma material som används till att bygga bränsletankarna i USAs rymdskyttel. Dessa lätta och starka stänger är starka nog för att tillsammans med det specialkonstruerade golvet ge den styrka som krävs för att bära vikten av fyra vuxna samtidigt som golvet går att rulla ihop.

Tältet är väldigt enkelt att sätta upp då det har en speciell "pop-up" konstruktion som bara tar någon minut att resa, man kan i vissa delar jämföra det med ett paraply.

OLPRO har utvecklat ett nytt högteknologiskt material "OLlight". Precis som nya fönsterrutor ändrar ljusgenomsläpp beroende på ljusstyrkan klara detta nya fotokromatiska material det. Har du glasögon kanske du är bekant med funktionen som fungerar med hjälp av silveroxid. OLlight ändrar dock tältdukens färg beroende ljuset vilket ger ett mycket behagligt ljus i tältet när det är riktigt ljust ute och bidrar till att tältet inte blir riktigt lika varmt som med konventionell tältduk. Samtidigt är materialet lätt och du kan räkna med en viktbesparing på runt 30 procent jämfört med dagens material.

OLPRO:s vd Daniel Walton säger så här om tältet

- Jag har alltid drömt om att kunna skapa ett tvåvåningstält, ända sedan jag själv började tälta när jag var ett barn. Att nu kunna förverkliga den här drömmen är en stor sak för mig  och det har möjliggjorts genom de nya material som hela tiden utvecklas samt inte minst att tillverkningskostnaden för legeringen i pinnarna kommit ner till en acceptabel nivå. Namnet Downton kommer sig av de engelska orden downstairs och upstairs.


Vi valde att marknadsföra våra nya lätta material med denna spektakulära konstruktion, även om vi tror att betydligt fler vill ha materialen i vanliga förtält och markiser. I mobila boenden jagar ju de flesa kilon och vem vill hålla på med tunga tältkonstruktioner när det kommit nya lättare material som samtidigt är starkare?

I Downton har vi utrustat övervåningen med fyra traditionella fönster med myggnät och rullgardin och det finns möjlighet att sätta upp en mellanvägg om man vill ha två "rum". För att komma upp finns en typ av repstege så det kanske främst är barnen som kommer att uppskatta övervåningen även om konstruktionen bär vikten av vuxna.

Ett av de nedre rummen har en vägg som går att öppna med blixtlås så att det bildas en liten altan och väggen används då som tak till denna. Som extra utrustning finns ett golv till denna altan i samma starka och lätta material.

Läs mer på tillverkarens hemsida. Priset i England är satt till 999 pund (knappt 11.000 SEK). Vad förtälten kostar beror på modell av vagn.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.