Nästa artikel
Xenonkopior ger problem
KONSUMENT

Xenonkopior ger problem

Publicerad 5 mars 2014 (uppdaterad 5 mars 2014)
Philips går ut med en varning om att det börjat förekomma kopior på deras xenonlampor. De börjar därför med ett äkthetsbevis för att försvåra förfalskning.

Det blir allt vanligare med förfalskningar och kopior även på marknaden för billampor. Philips ser det ökande antalet förfalskningar och kopior på marknaden som ett allvarligt problem, inte minst då det invaggar bilförare i en falsk trygghet. För att råda bot på problemet utfärdar Philips Automotive, som förste tillverkare på marknaden, en unik märkning för sina xenonlampor för att att verifiera äktheten hos produkten.

– Förfalskningarna som florerar på marknaden är av låg kvalitet och kan innebära risker i trafiken vilket vi varken vill utsätta våra återförsäljare eller slutkunder för, säger Martin Rapp, försäljningschef på Philips Automotive i Sverige. Vi uppmanar våra återförsäljare att noggrant kontrollera produkterna de tar in och den nya märkningen gör det enkelt att säkerställa om det verkligen är äkta xenon-lampor från Philips eller sämre kopior.

Trots att det är olagligt att både köpa, sälja och inneha förfalskade märkesvaror har det hittills varit svårt att avgöra om en produkt är äkta eller inte. Från och med nu bär alla Philips xenon-lampor en unik säkerhetskod som skimrar i regnbågsfärger i skarpt ljus vilket kommer vägleda verkstäder och bilägare vid köp av Philiops lampor.

Xenonlampor kan även snabbt och enkelt kontrolleras på webben: www.philips.com/original

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.