Bild
Nästa artikel
Nicklas Ljungström, Christel Jönsson, Lars-Håkan Hansson från Ystads kommun
Nicklas Ljungström, Christel Jönsson, Lars-Håkan Hansson från Ystads kommun

Ystad är husbilsvänligast

Omröstning

Enligt en omröstning av Husbilsklubbens medlemmar är Ystad Sveriges husbilsvänligaste kommun 2014. Ystad får priset för att de ordnat fina ställplatser och att stadens centrum därmed gjorts lättillgängligt med husbil.

För första gången har Husbilsklubben.se nu utsett Sveriges husbilsvänligaste kommun. Detta genom att först nomineras av en medlem och därefter genom att vinna en omröstning bland klubbens medlemmar. Ystad vann utmärkelsen och motiveringen lyder:
Ystad har nominerats för att man ordnat ett flertal olika möjligheter för husbilister, som t.ex.

Fina ställplatser vid reningsverket, ställplats vid gästhamnen med all service och ett antal parkeringsmöjligheter runt centrumkärnan. Sandskogens camping har det mesta och det finns varuhus i staden som är lättillgängliga med husbil.

- Jag blir varm i hela kroppen och vi i Ystads kommun är otroligt stolta över den här utmärkelsen, säger Ystads kommundirektör Christel Jönsson.

- Vi ska ta hand om alla som anländer med husbil till kommunen och just nu vill jag tipsa om att sparrisen är väldigt fin. Även rekommendera Kåseberga som är en av de mest besökta platserna. Sedan förstås strandpromenaden i Ystad där alla Ystadbor samlas så fort solen skiner, säger Lars-Håkan Hanssons som sitter i Ystads kommunstyrelse.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.