Bild
Nästa artikel
Ytterligare en väg drabbad av beläggningsproblem

Ytterligare en väg drabbad av beläggningsproblem

NYHETER

Nyligen drabbades E4 av problem där beläggningen fastnade på bildäcken och sedan kastades av vilket orsakade skador på många bilar. Nu har samma problem drabbat väg 66.

Trafikverket skriver på sin hemsida att beläggningen på väg 66 släpper och fastnar på bildäcken. Som en följd av detta orsakar småsten stenskott och problemen började i helgen den 3-4 november.

Själva beläggningsarbetet utfördes i början av september på väg 66 mellan Ludvika och Smedjebacken men det var inte förrän under förra helgen som beläggningen började släppa och fastna på bildäcken.

– Vi vet i dagsläget inte varför det har blivit så här. Tillsammans med entreprenören Peab utreder vi vad som kan ha skett. Det kan handla om klimat, temperatur, materialval, entreprenörens utförande eller vår egen beställning, står det att läsa.

Den hittillsvarande åtgärden har varit sandning och sopning för att åtgärda de akuta problemen. Skyltar med varning för stenskott och slirig väg har satts upp.

– Vi ser att förseglingen fortsätter att släppa sten, men i mindre omfattning än tidigare. Kladdet som uppstod förra helgen stannade av efter sandningen samma helg och har, av det som vi fått veta, inte uppstått igen. Skulle det problemet komma tillbaka är vår plan att sanda vägen, säger projektledare Carl Magnusson.

De som har fått skador på bilen har möjlighet att ansöka om skadestånd. Hittills har Trafikverket fått in cirka 150 skadeståndsärenden kopplade till väg 66.

– Det som avgör ifall vi betalar ut skadestånd eller inte, är ifall skadan uppkommit genom att vi agerat vårdslöst när vi upptäckte att det var problem. Vi tittar på vilka åtgärder som vidtogs och hur snabbt det gjordes, säger ställföreträdande chefsjurist Johan Barkelius.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.