Nästa artikel
Smörgås med avocado, grädde och stenbitsrom
RECEPT

Smörgås med avocado, grädde och stenbitsrom

Publicerad 31 december 2013 (uppdaterad 2 januari 2014)
När dagens upplevelser är avklarade skall du kunna njuta en stund. Den här enkla men mycket goda kvällsmackan förgyller tillvaron men är ingen måltid.
Börja med att vispa grädden. Den får inte vara rinnig, hellre något hårdare än vanligt. Blanda i stenbitsromen. Smaka av så den passar dig i styrka. Ställ in den i kylskåpet. Det här momentet kan du göra i förväg om du vill, det är till och med bättre då grädden hinner ta smak av stenbitsromen.

Dela avocadon och ta bort kärnan och skalet. Skiva avocadon. 1/2 avocado per person är lagom.

Blanda grädden med några droppar pressad citron och finhackad purjolök. Smaka av för din typ av styrka.

Du kan även lägga i några räkor i gräddblandningen, men dela då dessa i fyra-fem bitar och lägg inte i för många.

Rosta en brödskiva per person och häll upp ett glas vitt vin.

Jag tycker det är gott att smöra det rostade brödet.

Lägg upp avocadon på det rostade brödet.

Lägg på kaviargrädden och räkorna ovanpå.

Garnera med stenbitsrom, dill och citron.

Servera och ta emot berömet!




Arbetsinsats:
Mycket liten. Ett sådant här recept kräver inget mer än en brödrost och du måste inte rosta brödet, du kan förbereda grädden och variera mängder och typ av ingredienser. Det är en enkel och mycket god kvällsvickning som platsar lika bra som förrätt på en festmiddag.

Diskmängd:
Väldigt liten.
Det här behöver du
ca 15 räkor / person
1/2 avocado / person
1/2 dl vispgrädde / person
1 tsk pressad citron / dl grädde
15 g röd stenbitsrom / person
1/5 dl hackad purjolök / person
1 rostad brödskiva med sesamfrö / person
Dillkvist för garnering
Citronskiva för garnering

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.