Bild
Nästa artikel
Bjud på en proffsig drink

Bjud på en proffsig drink

RECEPT

Ljusa sommarkvällar lockar till umgänge och festligheter så varför inte imponera på dina gäster med några härliga sommardrinkar? Teatergrillens prisbelönte barmästare Mathin Lundgren bjuder på recepten till några av sina sommarfavoriter.

Att blanda egna drinkar är varken krångligt eller tidsödande. I Mathin Lundgrens drinkbok, Barmästarens manual - drinkar & snacks från grunden, lär man sig att göra goda och välbalanserade drinkar från grunden utan att för den sakens skull försumma gästerna.

Nu presenterar Mathin utvalda drinkar som passar perfekt till sommarens alla tillfällen och som dessutom är enkla att göra själv.

- Varma, ljusa sommarkvällar lockar svala och fräscha drinkar. Säsongens fantastiska utbud av frukt och bär är perfekta smaksättare till många klassiska drinkar, säger Mathin Lundgren.

I Barmästarens manual berättar Mathin om de grundläggande drinkfamiljerna ur vilka de flesta av dagens drinkar härstammar. Utifrån dessa familjer grenar drinkarna ut sig, klassikerna, varianterna och de personliga skapelserna. När du lärt dig principerna för varje familj kan du börja experimentera fritt på egen hand. Dessutom ger han tips om prylar och vad du behöver ha i barskåpet, idéer om is och recept på goda snacks som passar bra till drinkarna.

- För mig handlar drinkar om hantverk precis på samma sätt som matlagning där allt görs från grunden. I den här boken försöker jag ge er motivationen och verktygen för att lägga ner det där lilla extra som gör att dina gäster kommer att tala om dina drinkar långt efter det att festen är slut, avslutar Mathin.

Sommarens drinktilltugg får gärna också vara lätta och fräscha med utgångspunkt i säsongens utbud. Se till att välja snacks som går att förbereda i god tid innan gästerna kommer så du kan ägna mer tid åt dina gäster och att njuta av den svenska sommaren.Mojito (Rom Rickey med mynta) 
50 ml ljus rom
30 ml limejuice 
20 ml sockerlag
Myntakvist
Sodavatten

Mät upp allt utom sodavattnet och myntan i en shaker och skaka. Sila upp drinken i ett highballglas och toppa med sodavattnet. Rör i 5-6 myntablad och fyll glaset med is. Garnera med myntatoppen och servera med ett sugrör.


Bellini 
30 ml persikopuré*
100 ml mousserande vin 

Mät upp purén och vinet i en shaker. Rör försiktigt samman purén med det mousserande vinet så att purén gifter sig fint men utan att bubblorna försvinner från vinet. Häll upp i ett champagneglas eller ett mindre glas utan fot.

*Persikopuré
Dela persikorna i fyra delar och ta bort kärnan. Placera persikorna i en blender och mixa dem till en slät puré. Tillsätt 25 gr strösocker per 100 gr puré. Rör om tills det att sockret har löst sig helt. Sila purén och häll upp 
den på en ren flaska och förvara den i kylen. 


Gin sour med rabarber
50 ml gin 
30 ml citronjuice 
20 ml rabarbersockerlag*

Mät upp samtliga ingredienser i en shaker och skaka drinken kall. Sila upp i ett whiskeyglas med is och servera.

*Rabarbersockerlag
Stöt 200 gr hackade rabarber med 3 dl strösocker och låt det stå ca: 1 timme tills det att rabarberna har börjat släppa vätska. Tillsätt 1,5 dl vatten och rör tills dess att sockret har löst upp sig. Sila av rabarberbitarna. Förvara sockerlagen i en ren glasflaska i kylen. Receptet ger ca 4 dl färdig sockerlag.

Här hittar du boken där den kostar 207 kronor.

Taggar: Recept

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.